Omladinski centar CK13

Syndicate content
Omladinski centar CK13
Updated: 2 hours 44 min ago

Naučni kafe: Nauka u medijima

Sre, 2015-10-07 13:00

Ove jeseni u Omladinskom centru CK13, a u organizaciji Kluba studenata sociologije Sociologikus, novi program: Naučni kafe.

Od polovine oktobra do kraja godine održaće se pet tribina koje se bave popularizacijom nauke i doprinose boljem razumevanju društveno kontroverznih naučnih tema, te razumevanju same nauke. Programi su zamišljeni kao prostor za diskusiju između stručnjaka, uglavnom profesora univerziteta i istraživača i publike. Širi cilj ovog programa je podsticаnje rаzvojа kritičkog mišljenjа i promocijа nаučnog skepticizmа u lokаlnoj zаjednici. Teme o kojima će biti reči u okviru ovih tribina su: nauka u medijima, GMO, “alternativna” medicina, astrologija i problemi definisanja mentalnih bolesti i terapije.

Tema prve tribine je kako je nauka predstavljena u medijima, kako razlikovati nauku od pseudonauke, kako razlikovati pouzdane informacije od senzacionalizma i širenja panike, i kako kritički pratiti pisanje medija o naučnim temama. Budući da živimo u društvu koje se sve više oslanja na nauku, prepoznavanje pouzdanih naučnih informacija je bitno i za naš svakodnevni život, bilo da se radi o izboru između klasične i tzv. alternativne medicine, vakcinaciji dece, izboru hrane ili sredstava za higijenu.

Govornici/ce su Aleksej Kišjuhas, sociolog i kolumnista, Tijana Prodanović, astrofizičarka i popularizatorka nauke i Oliver Tošković, psiholog, istraživač i popularizator nauke. Tribinu će moderirati Vladimir Cvjetićanin i Maja Korolija iz Kluba studenata sociologije Sociologikus.

Projekat je podržan od strane Centra za promociju nauke.

Filmski ciklus Sveto mesto: Poslednji talas

Sre, 2015-10-07 12:26

“Poslednji talas” – The Last Wave (1977) – mistični, kultni film intuitivnog Pitera Vira koji još jednom (pored remek dela “Piknik kod Henging Roka”) kanališe drevnu aboridžinsku dušu australijskog kontinenta. Astralni svetovi, lucidno sanjanje, simbolizam drevnog i njegov uticaj na moderno će biti teme o kojima će se govoriti nakon same projekcije, a koje su osnovni motivi ovog ostvarenja. Suptilno i nedorečeno, maestralni Piter Vir na filmičan način koristi najplodniji period kinematografije – sedamdesete, da postavi mnoga pitanja, i tek nam kroz duboke emocije, prepoznajući oblike u gustoj magli – nagovesti multidimenzionalne odgovore.
O filmu će govoriti Vanja Urukalo.

Ciklus filmova „Sveto mesto“ pokrenuli su Bojan Samson i Vanja Urukalo sa željom da se u kulturni život grada uključi što veći broj ljudi. Zato je ovaj filmski program šansa za sve one koji žele da se izraze, a film i umetnost smatraju važnim segmentom vlastitog života. Tako će ove projekcije ponuditi priliku svakome da kaže šta misli, da li se slaže sa pristupom filmu određenog autora, da iskaže slaganje ili neslaganje sa njegovom ideologijom, ispolji svoje utiske i osećanja povodom samog filma.

Edge Day

Sre, 2015-10-07 12:12

Još jedan Edge Day u organizaciji Rebuild Collective.

Nastupaju:

EXTERMINATING ANGEL | 90s hardcore, Budapest, Magyarország
http://exterminatingangel.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/exterminating.angel.bp
WROONGG! | hardcorepunk, Szombathely, Magyarország
http://wroongg.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Wroongg-247199788693065/
CIGLA IN D VUGLA | youth crew hardcore, Beograd
https://ciglaindvugla.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Ciglaindvugla
FIRST FLAME | hardcore, Srpska Umea
https://firstflame.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/FIRST-FLAME-275449302659747
WRONG WAY KIDS | hardcorepunk, Beograd

https://www.facebook.com/Wrong-Way-Kids-240337986107229

OKTOBARSKI ŽUR BUVLJAK

Pon, 2015-10-05 10:15

Besplatna radnja CK13 vas poziva na osmo izdanje Žur buvljaka! Petak je veče i trebalo bi se zagrejati pred izlazak u grad.

Ukoliko imate bilo šta što vam više ne treba, a nekome može da zatreba (odeća, obuća, knjiga, društvena igra, alat, igračka) donesite na naš ŽUR BUVLJAK!
Možete doneti sve što vam padne na pamet i odneti sve što vam se svidi, ili samo doneti, ili samo odneti… Ovde je novac bezvredan!

Žur buvljak znači: poklanjamo, razmenjujemo, recikliramo, družimo se u našem klubu uz muziku i piće…
Raskrčite vaše ormane, tavane i ostave!
Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo. Zbog kapaciteta Besplatne radnje nismo u prilici da smestimo kabaste stvari: fotelje, ormane i sl.

Ideja o besplatnim radnjama se rodila u zapadnoj Evropi krajem prošlog veka, kada u mnogim zemljama dolazi do smanjenja količine novca koji država izdvaja za najugroženije slojeve stanovništva. Pokretači besplatne radnje dolaze do zaključka da, iako se zemlja ekonomski razvija, raste i broj ljudi koji ne uspevavaju da zadovolje svoje najosnovnije potrebe. Ideja vodilja je da svog suseda ne gledamo kao konkurenta, već da pokušamo da pronađemo načine komuniciranja u društvu koji se ne zasnivaju na profitu.

Besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala je kao odgovor na sveprisutno štancanje svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu. U uslovima konstantne ekonomske krize, nastale kao posledica divljanja neoliberalnog kapitalizma, u svetu su sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi. Oni nam pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti.

Mikrozajednica kao temelj urbaniteta

Sre, 2015-09-30 19:25

Vrijedan urbanistički sklop i vrhunska arhitektura Trstenika u Splitu danas su izloženi prijetnjama, interpolacijama i intervencijama na samom kulturnom dobru. Prepuštanje građana stihiji tranzicijskog urbanizma i nespremnost te nedostatak kapaciteta da se organiziraju oko upravljanja zajedničkim prostorima naselja i zgrada, prepoznate se kao ključne prepreke zadržavanju visoke kvalitete života koja obilježava susjedstvo. S druge strane, njegovu vitalnost još uvijek održava kulturni i socijalni kapital nastao i u odnosu sa baštinjenim prostorom pa se model upravljanja gradi zajednički, afirmacijom onih aspekata naselja koje možemo vezati uz teme samoorganizacije i samoupravljanja.

Aktivistički, umjetnički i interdisciplinarni istraživački rad vezan uz stambeno-poslovni kompleks na splitskom Trsteniku arhitekta Ive Radića, započet u 2014. godini projektom Međuprostori (https://medjuprostori. wordpress.com/), a nastavljen projektima “Ivo Radić: Papandopulova” i “Arhitektura zajednice: održivost praksi u suvremenom okružju”, usmjeren je na traženje modela kojim bi suradnja stručnjaka, stanovnika, privatnih upravitelja i lokalne samouprave rezultirala optimalnim uvjetima zaštite uz zadržavanje/podizanje kvalitete života u naselju.

Osobita Radićeva interpretacija Mediterana modernim rukopisom, kao i čitav projekt Splita 3 unutar kojeg je nastala, među najznačajnijim su doprinosima promišljanjima grada, relevantni lokalno, ali i globalno, a naročito u kontekstu suvremenih urbanih i stambenih politika EU. Pripadaju ideji kojoj se danas vraćamo planirajući pa ovaj živi primjer nije samo gotova slika nekog ranijeg razdoblja, već i poligon suvremenih i budućih interakcija na razini susjedstva i grada.

Gradeći koncept zaštite i upravljanja baštinom upravo na društvenom aspektu urbaniteta, otvaramo razvojnu perspektivu primjenjivu i na značajno drugačijim lokacijama i u različitim kontekstima, s naglaskom na imperativ zadržavanja nositelja specifičnih kulturnih karakteristika nekog područja, a ne samo prostornih ljuski povijesnih građevina i gradova.

Govori Diana Magdić, urbana sociologinja, istraživačica, aktivistica, novinarka i kritičarka arhitekture i predsjednica Udruge TESERAKT za interdiciplinarna istraživanja. Angažirana je na nekoliko projekata aktivne zaštite moderne arhitekture i urbanizma: Trogirska kronotopija (2011), Treći korijen od -Split (2012), Motel Trogir (2012 – ), Međuprostori (2014), Ivo Radić: Papandopulova; Arhitektura zajednice: održivost praksi u suvremenom okružju (2015).

Radionica “Društveno-angažovani plakat”

Uto, 2015-09-29 14:46

Omladinski centar CK13 vas poziva na radionicu “Društveno-angažovani plakat” koja će se održati 10. i 11. oktobra u prostorijama CK13. Namera radionice je da kroz teorijski i praktični pristup analizira aktuelne društvene probleme i kroz rad sa učesnicima ponudi rešenja za podizanje svesti o njima. Tema radionice: izbeglička kriza. Radionicu vode Mirjana Dragosavljević i Udruženje KURS iz Beograda.

Tokom dvodnevne radionice učesnici će kroz teoriju, te istorijske i savremene primere imati priliku da steknu i unaprede svoje znanje iz oblasti umetnosti, vezi između politike i društvenog angažmana i umetnosti, kao i pitanje depolitizacije umetnosti. Pored toga, radionica će dodatno biti posvećena temi izbegličke krize i položaju koji umetnici imaju u razvijanju svesti o problemima, uzrocima, osnaživanju solidarnosti itd. Radionica će služiti i kao prostor za mentorski rad, te će učesnici imati priliku da razviju svoja vizuelna rešenja koja će po završetku radionice moći da ponude javnosti.

Tokom radionice će biti obezbeđeno osveženje. Omladinski centar CK13 će podržati štampanje uspešnih plakata i drugih vizuelnih rešenja, kao i ostale troškove radionice. Učešće je besplatno.

Pozivamo umetnike, dizajnere, ilustratore, crtače, fotografe, ali i sve zainteresovane, sa ili bez iskustva da se prijave na radionicu do četvrtka, 8.10.2015. Možete se prijaviti ovde. (Prijava je poželjna pošto će učesnicima biti distriburian materijal za rad pre same radionice) Ukoliko su u mogućnosti, učesnici se pozivaju da ponesu svoj laptop ili drugu opremu za ilustracije/dizajn.

Mirjana Dragosavljević (1984, SFRJ) istoričarka umetnosti i nezavisna kustoskinja. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odeljenju za istoriju umetnosti. Radila kao stručna saradnica u galeriji Grafički kolektiv, Beograd (2008-2010). Bila je članica kustoskog kolektiva Kontekst kolektiv, Beograd (2010-2013). Članica je umetničko-teorijske Radne grupe Četiri lica Omarske od 2010. godine i jedna od osnivača/ica Incijative za savremenu umetnost i teoriju, Beograd. Radi na portalu Mašina: proizvodnja društvene kritike.

Udruženje KURS je organizacija koja se sredstvima umetničke produkcije osvrće na šire društvene probleme. KURS deluje kroz različite vizuelne forme, ali pre svega produkovanjem murala, ilustracije, zidnih novina i video reportaža. Osnovni pravac rada KURS-a je da produkuje edukativni i informativni sadržaj koji je obrađen likovnim jezikom i predstavljen kroz neku od umetničkih formi izražavanja. Iako je KURS primarno vezan za umetničku produkciju kao način izražavanja i artikulacije, svojim radom težimo da se aktivno uključimo u političku borbu i ostvarimo saradnju sa organizacijma leve orjentacije iz drugih društvenih oblasti. Neke od značajnijih aktivnosti su: oslikavanje murala “Borba, znanje, jednakost” povodom dana studenata, oslikavnaje murala “20. oktobar” povodom sedamdesete godišnjice oslobodjenja Beograda, oslikavanje murala “Tvornice radnicima” u fabrici Itas-Prvomajska u Ivancu. Udruženje od 2013. godine izdaje “Zidne novine” na kojima sarađuje sa stručnjacima i različitih društvenih oblasti i kroz koje obrađuje različite teme povezane sa savremenim društvenim dešavanjima.

Filmski ciklus Sveto mesto: Kralj

Uto, 2015-09-29 10:20

Filmski program Sveto mesto nastavlja se projekcijom filma Kralj (The King).

Film: „The King“ („Kralj“)
Režija: James Marsh (Džejms Marš)
Igraju: Gael García Bernal (Gael Garsija Bernal), William Hurt (Vilijam Hart), Laura Harring (Lora Haring)
Zemlja: SAD
Godina: 2005.
Trajanje: 103 minuta

O filmu govori Bojan Samson.

Kratak opis filma: Elvis je 21-godišnji sanjar koji je uz odlikovanja otpušten iz američke mornarice. Vraća se nazad u svoj rodni grad da potraži oca. Elvis ubrzo otkriva da je njegov otac, Dejvid Sandou, sada sveštenik baptističke crkve i da ima novu porodicu…

Ciklus filmova „Sveto mesto“ pokrenuli su Bojan Samson i Vanja Urukalo sa željom da se u kulturni život grada uključi što veći broj ljudi. Zato je ovaj filmski program šansa za sve one koji žele da se izraze, a film i umetnost smatraju važnim segmentom vlastitog života. Tako će ove projekcije ponuditi priliku svakome da kaže šta misli, da li se slaže sa pristupom filmu određenog autora, da iskaže slaganje ili neslaganje sa njegovom ideologijom, ispolji svoje utiske i osećanja povodom samog filma.

Tea Tulić u CK13!

Sre, 2015-09-23 12:42

Riječka spisateljica Tea Tulić, autorka knjige “Kosa posvuda” (Algoritam/Zagreb, 2011, Lom/Beograd, 2012), nakon više od dve godine, ponovo je gošća Omladinskog centra CK13. U okviru književne večeri Tea će čitati prozne odlomke iz knjige u nastajanju.

S Teom Tulić će razgovarati Bojan Krivokapić.

Tea Tulić je spisateljica i spoken word performerka rođena u Rijeci 1978.
Prozu je objavljivala u raznim domaćim i inostranim književnim časopisima, uključujući i McSweeney’s iz San Francisca. Nastupala je na mnogobrojnim većim književnim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Kratke priče su joj prevođene na engleski, francuski, slovenački i poljski jezik.
Godine 2011. osvojila je nagradu Prozak koju dodeljuju izdavačka kuća Algoritam i časopis Zarez za najbolji rukopis autora do 35 godina. U sklopu te nagrade objavila je fragmentarni roman/zbirku crtica “Kosa posvuda” koji je list Vjesnik svrstao u pet najboljih proznih knjiga u 2011, a Jutarnji List u polufinale istoimene nagrade. Hrvatsko Ministarstvo kulture knjigu je nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja u 2011. po kriteriju visoke književno-umetničke vrednosti. Bila je prva stipendistkinja književne rezidencije KROKODIL u Beogradu, gde joj je takođe objavljena knjiga. Članica je žirija međunarodnog književnog konkursa za kratku priču Lapis Histriae te članica neformalne riječke književne skupine RiLit i jedna od autorki njihove zajedničke zbirke kratkih priča.
Godine 2014. na Bandcampu je, u saradnji s Enverom Krivcem i muzičkim kolektivom Japanski Premijeri, objavila spoken word album “Albumče”.

Stammtisch

Uto, 2015-09-22 13:10

Učili ste nemački jezik u školi 8 (a možda i više godina), na kursu, privatno… ali niste imali priliku da progovorite na času?

Učite trenutno nemački, ali niste imali priliku da se sretnete sa puno Muttersprachler-a sa kojima biste provežbali jezik i ispravili greške?

Nalazite se u Novom Sadu, a potičete sa nemačkog govornog područja i treba vam grupa mladih opuštenih ljudi koja bi vam objasnila šta znači na srpskom “teško žabu u vodu naterati”?

Ne želite čas gramatike…

Onda je Omladinski centar CK13, ponedeljkom uveče od 20h pravo mesto za vas!

Pridružite se opuštenoj atmosferi konverzacije na nemačkom i srpskom jeziku, predložite temu za razgovor, ili se jednostavno upoznajte, vernetzujte sa ljudima sličnim vama i razmenite mišljenja…

* Konverzacije se održavaju na spratu Omladinskog centra CK13!
Nije potrebno da prijavite dolazak na konverzaciju.

Učešće je besplatno!

Undeground Awakening Fest

Uto, 2015-09-22 12:33

Ljubitelji tvrdog zvuka, pred nama je još jedno izdanje Undreground Awakening Festivala u okviru kog ćemo imati prilike da čujemo thrash metal bendove mlađe generacije. U CK13 će po prvi put nastupiti beogradski bendovi Prisoner i Merciful Angel, dok će lokalnu scenu predstavljati Deathonation.

PRISONER (Heavy/thrash metal-Beograd)
https://www.facebook.com/PrisonerSerbia

DEATHONATION (Thrash metal-Novi Sad)
https://www.facebook.com/Deathonation

MERCIFUL ANGEL (Thrash metal-Beograd)
https://www.facebook.com/Merciful-Angel-418805698294318/timeline/

Star Wars Reads Day

Uto, 2015-09-22 12:26

Dragi naši Džedaji, Siti, stormtruperi i svi ostali fanovi daleke, daleke galaksije, sa ponosom vas obaveštavamo da će Star Wars Reads Day po prvi put biti obeležen kod nas u Srbiji 10. oktobra u Novom Sadu u CK13.

Star Wars Reads Day je godišnja manifestacija koja okuplja ljubitelje Star Warsa, a pogotovo literature ovog velikog i šarenog univerzuma. Star Wars Reads Day se u svetu slavi već pet godina i svake godine je sve masovniji.

Na ovogodišnjem Star Wars Reads Day biće nekoliko predavanja i tribina, izložba Star Wars knjiga, stripova, magazina, akcionih i LEGO figura, zatim kosplej, borbe svetlosnim sabljama, radionice i igraonice za najmlađe, šekspirovsko izvođenje najpoznatijih scena iz Star Wars filmova i još dosta toga.

PROGRAM:
16:00-21:00 Izložba knjiga, stripova, figra i slika.
16:00-19:30 Takmičenje u crtanju.
16:30 Tribina: Putovanje do Buđenja Sile.
17:30 Predavanje: Revan.
18:30 Otvoreni panel: Sve o Star Wars literaturi.
19:30 Dodela nagrada za takmičenje u crtanju.
20:00 Šekspirovsko izvođenje Star Warsa.
21:30 afterparty u Gildi Igrača.

Neka Sila bude sa vama.

Arapski jezik za početnike/ce

Uto, 2015-09-22 12:22

Poziv za formiranje prve grupe polaznika/ca

U Omladinskom centru CK13 počinju besplatni časovi arapskog jezika za početnike/ce. Časovi će se održavati utorkom od 19h do 20.30h.

Ako želite da učite arapski jezik iz hobija, od maternjeg govornika, i u prijateljskoj atmosferi, pozivamo vas da nam se pridružite u utorak, 6. oktobra u 19h na spratu Omladinskog centra CK13.

Časove arapskog jezika drži naš volonter iz Sirije, Yaser Khneiseh.

Zig Zags (LA, USA)

Pet, 2015-09-18 14:08

Iz podzemlja Los Anđelesa stižu nam Zig Zags. Tri muzičara sa jednim poslom, jednim tušem i rifovima koji ih drže zajedno. Od 2009. do 2014. uspeli su da od kućnih svirki za picu doguraju do Filmore Westa, da snime pesmu sa Iggy Popom i da izdaju album koji je producirao Ty Segall. Ali to je samo budućnost. Zig Zags iza sebe imaju bendove poput Kiss, Black Sabbath, Pentagram, Dictators, White Boy and The Average Rat Band… Svi ovi bendovi su imali viziju jakih rifova, viziju koju nastavljau Zig Zags. Svoju muziku opisuju kao noćnu moru Zone Sumraka u kojoj Cliff Burton nosi majicu, a u kojoj Emergency Brodcast System prekida Karpenterov film, u kojoj gomilu Thresher magazina i stripova Jack Kirbya leže iza kontejnera nedeljne škole, u kojoj se Ramonesi plaše podruma… Sve ove stvari se mogu naći na njihovom istoimenom albumu prvencu u kom između punka, metala, garaže leži muzika Zig Zags. Ovo će biti njihov prvi nastup u Srbiji.

https://zigzags.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ pages/Zig-Zags/114037542014925

http://intheredrecords.com/ collections/zig-zags

VIDEO: “If I’m In Luck I Might Get Picked Up” feat IGGY POP

Nastup na KEXP:

Gun Sale + Anal Gestapo

Pet, 2015-09-18 13:58

Nakon 3 godine pauze Gun Sale će nastupiti u CK13! Zajedno sa njima nastupiće i Anal Gestapo. Za sve ljubitelje rock’nrolla ovo je veče koje se ne propušta.

Maladro!ts + Get Off My Property

Sre, 2015-09-16 11:27

U goste nam dolazi sjajan punk bend iz južne Nemačke koji će se po drugi put predstaviti publici u Srbiji. Novosađani su ovaj bend imali prilike da čuju ne tako davne 2012. godine u sklopu njihove turneje ”Punk Ain’t Hobby” sa nemačkim HC/Punk bendom Wasted Youth. Nakon 3 godine, Maladro!ts-i se vraćaju u CK13. Svirka je zakazana za 23. oktobar, dan oslobođenja Novog Sada od fašizma!

https://www.facebook.com/themaladroits
http://themaladroits.bandcamp.com/

Kao lokalna podrška nastupiće novosadski punk rock bend Get Off My Property.

https://www.facebook.com/GetOffMyProperty

Filmski ciklus Sveto mesto: Duhovi Metanoje + Ubice

Sre, 2015-09-16 11:15

Filmski program Sveto mesto nastavlja se projekcijom dva srednjemetražna filma: Duhovi Metanoje i Ubice.

Ovo je posebno filmsko veče u CK13, pošto ćemo videti jednu svetsku premijeru filma kao i prvi snimljeni film čuvenog umetnika Andreja Tarkovskog. Reč je o dva filma srednjeg metra koja će trajati ukupno oko sat vremena što će biti začinjeno predavanjem o ovim ostvarenjima i, nakon toga, razmenom utisaka i druženjem.

DUHOVI METANOJE (Ghosts of Metanoia 2015), Srbija, 33 min.
Scenario i režija: Vanja Urukalo
Montaža: Andrej Krizmanić
Uloge: Ajša, Vanja Urukalo, Milica Vojnović, Vladimir Janjević, Marijana Jakobac.

Svetska premijera srednjemetražnog ostvarenja “Duhovi Metanoje” koje govori o poniranju u dubine psihe i opasnostima koje nas tamo očekuju, uz simbolističke osvrte i snoviđajne prikaze. U ovom filmu je podcrtana mistična simbolika psa, kao životinje koja nam je trenutno najbliža i sa kojom provodimo najviše vremena. Takođe, ovo je i mali omaž strip albumu “Metanoja”, filmu “Nostalgija” Andreja Tarkovskog i reminiscencijama na proces katarze kao naročito akcentovanim u ovom ostvarenju.

 

UBICE (The Killers 1956), Rusija, 21 min – Režija: Andrej Tarkovski, Marika Beiku, Aleksand Gordon
Uloge: Yuliy Fayt, Aleksandr Gordon, Valentin Vinogradov

Ekskluziva – Prvi studenski film čuvenog umetnika Andreja Tarkovskog urađen prema priči Ernesta Hemingveja. Imaćete priliku da vidite kako je ovaj velikan započeo svoju blistavu karijeru. O filmovima će govoriti Vanja Urukalo.

Ciklus filmova „Sveto mesto“ pokrenuli su Bojan Samson i Vanja Urukalo sa željom da se u kulturni život grada uključi što veći broj ljudi. Zato je ovaj filmski program šansa za sve one koji žele da se izraze, a film i umetnost smatraju važnim segmentom vlastitog života. Tako će ove projekcije ponuditi priliku svakome da kaže šta misli, da li se slaže sa pristupom filmu određenog autora, da iskaže slaganje ili neslaganje sa njegovom ideologijom, ispolji svoje utiske i osećanja povodom samog filma.

Poziv: Transport prikupljene pomoći za izbeglice

Uto, 2015-09-15 20:17

CK13 poziva sve koji žele i mogu da se priključe našoj akciji pomoći izbeglicama. Prethodnih dana smo sakupili i više stvari nego što smo očekivali, tako da nam je potrebna asistencija pri transportu. Ukoliko posedujete auto i do kraja nedelje biste putovali do Beograda, Subotice ili Kanjiže, pišite nam najkasnije do četvrtka na mail: infoteka@ck13.org

CK13 može pokriti troškove benzina za ovaj put.

Nate Hall + Jovanović

Uto, 2015-09-15 09:52

NATE HALL je pevač i gitarsita američkog benda U:S: Christmas. Solo projekat je započeo 2011. a godinu potom izdaje album «A Great River». Album predstavlja refleksiju o životu pod uticajem Boba Dilana, Nejl Janga, Peti Smit, Brus Springstina i Van Zanta i oslanjajući se na bogatu muzičku američku tradiciju i melanholiju Apalača.

“The first time I heard Nate Hall’s voice I knew that I was hearing something that would haunt me forever. The unmistakable sound of mountains’ wind and the desperation and anguish of truth and experience. Authenticity isn’t something you can acquire. Either you are or you are not.
Nate’s work shows a depth of heart and a pure channeling that you wont come across 10 times in your life. This is the work of the soul that we all know. And the soul that knew us first. You aren’t born into this and you don’t die out of it. This is eternity, and it brings us all to the center of the river that wants us to be here at this moment.”

– Scott Kelly / Neurosis

https://www.facebook.com/Nate-Hall-221469457884975
http://natehall77.bandcamp.com/

JOVANOVIĆ je kantautor iz Beograda. Njegova muzika se može opisati kao amalgam Amerikane i bluza začinjen evropskim i balkanskim nasleđem. Album prvenac «Jovanovic» objavio je samostalno 2014, a cilj mu je da do kraja godine izda još jedan album.

www.soundcloud.com/ing-jovanovic
https://www.youtube.com/channel/UCJVL63w3t1lDz2aUZRiGLFQ
http://www.facebook.com/jovanovicislicno

Brigand + Groteska

Pon, 2015-09-14 10:59

BRIGAND je alternativni rok sastav koji radi na relaciji Beograd/Pančevo, oformljen 2011. godine od strane Velibora Nikolića (ex-Jewy Sabatay). Postavu čine i Ilija Kojović (bas), Stevan Radojičić (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi).
Posle dva objavljena singla (Malarme, Okovan), bend je u septembru 2013. objavio svoj prvi studijski album, „Zaplešimo Grešnici”. U junu 2015. bend objavljuje svoj novi singl “Zmijsko Ulje”. Brigand trenutno radi na svom sledećem studijskom albumu čiji je radni naziv “Sektaški Obredi Na Grobu Našeg Bivšeg Predsednika”.

Album “Zaplešimo Grešnici” može se besplatno skinuti sa sledeće adrese:
http://www.mediafire.com/downl oad/ac4k4ef7d6a6u6d/Brigand+-+ Zaplesimo+Gresnici%282013%29. rar

Najnoviji singl “Zmijsko Ulje”:
http://www.mediafire.com/downl oad/j1wrpdsi8s1sglc/Brigand+-+ Zmijsko+Ulje.zip

GROTESKA je beogradsko – novosadski bend. Četvoročlani sastav se okupio sa idejom da razvija muzički pravac na koji su donekle uticali neki od dark metal i gotik rok bendovi. Sviraju mračnu, ali melodičnu muziku. Teme kojima se bave su aktuelne, ali se rimuju i sa nekim dalekim vremenima.

2011. objavili su album “Minut tišine“ za izdavačku kuću Dark Revolution. U oktobru bi trebalo da izladje i album “Podzemne vode“. Svirali su u zemlji i regionu.  Od početka rade na promociji svoje muzike i kroz video radove. Ovom prilikom će predstaviti i nekoliko novih pesama.

http://www.youtube.com/watch? v=GeZviPGyGTc

Improstor#73: Andreas Schaerer / Christy Doran

Pon, 2015-09-14 10:52

Koncert u okviru festivala Swiss Music Days 2015

http://www.swissmusicdays.org/

Andreas Schaerer, glas, efekti
Christy Doran, električna gitara

Eksluzivni duo dva istaknuta jazz muzičara i improvizatora švajcarske muzičke scene obećava uzbudljiv nastup.

http://andreasschaerer.com/
http://www.christydoran.ch/