Omladinski centar CK13

Syndicate content
Omladinski centar CK13
Updated: 12 hours 30 min ago

Koncert nove muzike III – Studio 6

Sun, 2014-08-31 15:45

Omladinski centar CK13, u saradnji sa ansamblom Studio 6, organizuje seriju koncerata nove muzike. Treći nastup iz koncertne sezone ansambla Studio 6 čini izvođenje savremene muzike sa multimedijalnim elementima.

Program:

Matthew Schlomowitz: Letter pieces (harmonika, harfa, truba, blok flauta)
Mauricio Kagel: Atem (harmonika)
Simon Steen Andersen: History of my instrument (harfa)
Jagoda Szmytka: Shadow play (truba)
Karlheinz Stockhausen: Ypsilon (blok flauta)

Ansambl Studio 6

Ansambl Studio 6 nastao je 2012. godine kada su se osnivači Nenad Marković i Milana Zarić vratili u Srbiju posle višegodišnjeg visokog školovanja i profesionalnih aktivnosti u oblasti savremene muzike u Holandiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Sa muzičarima sličnog iskustva, oformljen je ansambl koji se zalaže za implementaciju evropskih tendencija u savremenoj muzici u okvire domaće kulture i obrazovanja. Prvi nastup ansambla odjeknuo je u domaćoj stručnoj i široj javnosti kao prvi u seriji koncerata i živih prenosa Trećeg programa Radio Beograda iz Studija 6 – a kao omaž ovom događaju ansambl je poneo ime Studio 6.

S obzirom da ansambl Studio 6 pruža mogućnosti nesvakidašnjih instrumentalnih kombinacija (truba, harfa, blok-flauta, harmonika, violončelo, elektronika…), programi su koncipirani tako da uključuju kako ostvarenja priznatih autora, tako i malo izvođena, eksperimentalna dela kompozitora različitih generacija. Cilj Studija 6 je da kreativno utiče na dijalog između slušanja, izvođenja i stvaranja u savremenoj umetničkoj praksi. Drugim rečima, ovaj neobični, modularni, dinamični sastav, posvećen je negovanju zvučnog prostora na razmeđi akustike i elektronike, određenosti i slučaja, notnog zapisa i performativne odluke.

http://www.studio6.st/ensemble.html

O kompozitorima

Matthew Shlomowitz (1975) je savremeni kompozitor poreklom iz Australije, trenutno živi i radi u Londonu. Studirao je na Sidnejskom konzervatorijumu u klasi Božidara Kosa, a doktorirao pod mentorstvom Briana Ferneyhougha na Stanford Univerzitetu gde danas predaje kompoziciju. Zajedno sa Joannom Bailie predvodi ansambl nove muzike Plus Minus.
Matthew Shlomowitz je komponovao za ansamble poput: asamisimasa, bESIdES, Calefax, Ensemble Offspring, EXAUDI, Ives Ensemble, Nieuw Ensemble, Quatuor Diotima, Ricciotti Ensemble, Speak Percussion, Wespoke New Music Company, kao i za muzičare Marka Knoopa i Stephane Ginsburgh.

Trenutno radi na dva muzička projekta: Popular Contexts i Letter Pieces. U okviru muzičkog projekta Popular Context, Shlomowitz istražuje svakodnevni život i popularnu kulturu, kombinujući terenske snimke (filed recordings) sa instrumentalnom muzikom. Letter Pieces kombinuje pokret i radnje sa muzikom i tekstom. Ovaj muzički projekat je zamišljen kao serija kratkih dela koje karakteriše pozicioniranje pokreta i zvuka koji biraju sami izvođači, ali u okviru strukture dela koja je označena slovima (Letter). Ono što je u ovim delima uzbudljivo je to što se vizuelni i zvučni aspekti dela mogu razlikovati i što odražavaju različita shvatanja ovog odnosa u zavisnosti od toga ko delo izvodi.

Mauricio Kagel (1931-2008), kompozitor, pisac i režiser, rodio se u Argentini, gde je studirao književnost i filozofiju. 1957. godine seli se u Keln u kome će provesti ostatak života. Bez formalnog muzičkog obrazovanja, Mauricio Kagel je komponovao mnogobrojna muzička dela, istražujući granice muzike. Smatrajući da je istorija muzike sled konvencija, Kagel je radio na vlastitoj istoriji muzike tzv. “negativnih” karakteristika kroz koju je istraživao muzički jezik koji ne postoji kod prethodnih kompozitora kako bi našao nov muzički izraz, odnosno, novu konvenciju. U tom smislu, Kagel je poznat po kombinovanju teatarskih i filmskih elemenata sa muzikom, stvarajući tako različite oblike “instrumentalnog teatra” u kojima muzičari preuzimaju ulogu glumaca. Njegovi radovi su često puni ironije i predstavljaju komičnu refleksiju kulturne industrije u celosti. Neka od poznatih dela su: Staatstheater, Con Voce, Match i Kantrimusik.

 

 

 

 

Simon Steen-Andersen (1976) kompozitor, performer i instalacioni umetnik. Živi u Berlinu i radi na području koje kombinuje instrumentalnu muziku, elektroniku, video-radove i performans unutar muzičkih postavki koji se protežu od simfonijskih orkestara, kamerne muzike (sa ili bez multimedije), solo performansa i instalacija. Poslednjih sedam godina bavi se integracijom konkretnih elemenata u muziku i naglašavanjem fizičkih i koreografskih elemenata instrumentalnog izvođenja. Steen-Andersenovi radovi često uključuju amplificirane akustične instrumente u kombinaciji sa semplerom, videom, svakodnevnim objektima ili kućno napravljenim konstrukcijama. Dobitnik je brojih nagrada, sarađivao je sa mnogobrojnim ansamblima poput Ensemble Modern, Ensemble Recherche, Donaueschinger Musiktage, London Sinfonietta… Od 2008. godine predaje kompoziciju na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Arhusu, Danska.

 

Poljska kompozitorka Jagoda Szmytka (1982) u svojim delima kombinuje zvučne, vizuelne, tekstualne i teatarske elemente kao integralne delove muzike. Po njenim rečima: “Zvuk nije samo za uho, već i za telo, oko i razmišljanje. Video zapisi/slike koje pravim su ‘zvuci’ i ‘percipiraju se kao zvuci’. Zainteresovana sam za video/slike dok god imaju strukturu zvuka i dok god se mogu percipirati kao zvuk”. Bavi se slikanjem, videom, scenografijom, vizuelnom poezijom i tekstom. Sarađuje sa mnogobrojnim ansamblima: Ensemble Garage, Ensemble Interface, Ensemble Kwartludium, leise Dröhnung, Trio Catch, Małgorzata Walentynowicz, Maciej Frąckiewicz, i Gośka Isphording. Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija.

 

 

 

 

 

Nemački kompozitor Karlheinz Stockhausen (1928 -2007) jedan je od najznačajnijih i najuticajnijih kompozitora XX veka, poznat po pionirskim radovima na polju elektronske muzike, aleatorike, serijalizma i prostorne muzike. Njegova dela (a napisao ih je preko 300) variraraju u stilu i mediju, i svedoče o Štokhauzenovoj širokoj zainteresovanosti za nauku, tehniku, religiju, kosmologiju i misticizam. Prva eksperimentalna dela na polju elektronske muzike, Kreuzspiel i Kontra Punkte napisao je početkom 50ih godina XX veka, da bi se kasnije zainteresovao za prostornu muziku čiji je cilj da lokalizuje zvuk u fizičkom prostoru i inkorporira ga u kompoziciju. Aleatorskom tehnikom, u kojoj su ključni elementi tokom izvođenja muzike prepušteni slučaju, Štokhauzen je ostavljao svoja dela otvorenim za izvođače. Rezultat su bile “varijabilne forme”, a u prvi plan su se isticale sposobnosti muzičara i prostor u kom se muzika izvodi. Tokom 60ih godina XX veka Štokhauzen nastavlja u pravcu ovih eksperimenata i nastaju poznata dela: Momente, Telemusik, Hymnen.
Hymnen – elektroakustički kolaž svetskih himni, nasumično odabranih zvukova i skeniranih radio transmisija, istovremeno je bio i cinični politički komentar i utopijska fantazija.
Njegov najobimniji rad je delo epskih razmera Licht: Die sieben Tage der Woche koje traje 29 sati a sastoji se od sedam opera.

Prva i do sada jedina sferična koncertna dvorana na svetu, izgrađena za Svetsku izložbu u Osaki 1970. godine, zasnivala se na Štokhauzenovom umetničkom nacrtu. Tokom šestomesečne izložbe, Štokhauzen je u njoj izveo veliki broj svojih dela pred više od milion posetitelja.
Članovi grupa Can i Kraftwerk su bili njegovi studenti, a uticao je na nekoliko generacija ključnih jazz i pop muzičara našeg vremena: Milesa Davisa, Charlesa Mingusa i Herbie Hancocka, Franka Zappu i Paula McCartneya. Ovekovečen je i na omotu albuma Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band (The Beatles, 1967).

Koncert je deo projekta “Ansambl Studio 6: koncertna sezona i muzičke radionice” koji su podržali Ernst von Siemens Music Foundation i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine.

LGBT populacija i Parada ponosa

Sun, 2014-08-31 14:39

Centar za kvir studije, CK13 i Kulturni centar REX Vas pozivaju na predstavljanje istraživanja „LGBT populacija i Parada ponosa“ i diskusiju o rezultatima istraživanja.
Centar za kvir studije sproveo je početkom 2014. godine četvoromesečno istraživanje „Parada ponosa i LGBT populacija“, ispitujući stavove pripadnika/ca LGBT populacije o Paradi ponosa. Istraživanje je spovedeno preko upitnika (kvantitativni deo istraživanja) i fokus grupa (kvalitativni deo).
U subotu, 6. septembra 2014. sa početkom u 15h, u CK13 će biti prezentovani rezultati istraživanja aktivistima i aktivistkinjama iz Novog Sada. Svi/e zainteresovani/e za učešće u ovom događaju mogu dobiti rezultate istraživanja unapred, putem elektronske pošte. Prisutnima će biti ukratko preneseni i utisci sa prve prezentacije i diskusije, održane početkom jula u Kulturnom centru Rex u Beogradu.
Rezultati istraživanja su detektovali različita mišljenja ispitanika/ca o brojnim aktuelnim temama vezanim za borbu za ostvarenje prava LGBT populacije kao i neke važne međuuslovljenosti preovlađujućih pozicija i stavova. Od posebne je važnosti odnos između nesumnjivih prioriteta najvećeg dela populacije kao što je zaštita od različitih oblika nasilja ili diskriminacije i konkretnih pravno-političkih ili aktivističkih metoda koje se smatraju adekvatnim odgovorom i odbranom. Istraživanje će omogućiti dalja promišljanja tema kao što su: samorazumevanje LGBT zajednice; prioriteti u sagledavanju i poboljšanju njenog položaja u društvu, pravnom sistemu, medijima i javnosti uopšte; koncepcijski i organizacioni pristup rešavanju opštih i individualnih problema sa kojima se uobičajeno susreću njeni pripadnici i pripadnice; uloga, potencijal i uticaj organizacija civilnog društva koje se bave ovom tematikom; veze LGBT problematike sa širim socijalnim i političkim poljem; regionalne specifičnosti odnosa prema opštim problemima itd. Istraživanjem je otvorena i mogućnost zajedničke analize nekih potencijalno kontradiktornih rezultata kao i razmatranja izabrane metodologije.
Uvodno izlaganje imaće Dragana Todorović, a rezultate istraživanja će predstaviti Aleksandar Stojaković iz Centra za kvir studije.
Diskusiju će moderirati Nebojša Milikić iz KC Rex.
Ovo je druga u seriji prezentacija i diskusija koje će biti održane do kraja godine. Vaše prisustvo i učešće svakako će doprineti adekvatnoj percepciji i afirmaciji ovog projekta.

Učesnicima/a koji dolaze van Novog Sada putni troškovi će biti refundirani.

Solidarni pozdrav do skorog viđenja!
Istraživački tim:
Marijana Stojčić, Marija Radoman, Tanja Marković, Sunčica Vučaj, Aleksandar Stojaković

Škripa predstavlja: The Mothership Orchestra Live + Ilija Ludvig

Tue, 2014-08-26 11:28

Jedan od najkvalitetnijih domaćih bendova ponovo u Novom Sadu. Osetite uzbuđenje vrhunskih pop pesama uživo.

Malo je bendova čije pesme mogu da pogode perfektan ugođaj, emociju i uvuku nas u jedan unikatan pop ritam. Bend The Mothership Orchestra ima sve navedene osobine i sigurno spada u sam vrh domaće muzičke produkcije. Momci koji stvaraju na relaciji Požega-Beograd-Novi Sad prepuni su sjajnih pop singlova, a album prvenac „Song For You“ nezaobilazan je muzički udžbenik za svakog istinskog ljubitelja kvalitetnog zvuka. Novi, ultra hitični singl „Two Friends“ na najbolji način najavljuje novi, drugi album grupe i dokaz da koncert na kojem svira The Mothership Orchestra predstavlja događaj koji se ne sme zaobići.

http://www.themothershiporchestra.rs/
https://www.facebook.com/TheMothershipOrchestra

https://www.youtube.com/watch?v=85HhCFoLySg

Ilija Ludvig je kantautor iz Beograda koji iza sebe ima pregršt uglavnom neobjavljenih, ali ipak dostupnih albuma. Publici je poznat ili kao glumac i muzičar Plavog Pozorišta, ili po nastupima sa bendom po beogradskim klubovima. Nastupom sa The Motheship Orchestra, prvi put će se predstaviti novosadskoj publici.

http://il.yillit.com

Radionica elektronske muzike: Free flow musical data

Tue, 2014-08-26 09:50

Omladinski centar CK13 vas poziva na radionicu elektronske muzike koju vodi kompozitorka i umetnica zvuka Svetlana Maraš. Radionica će se održati 28. septembra, s početkom u 13h.

Na radionici će biti predstavljene osnove Pure Data programiranja i primena Open Sound Control (OSC) protokola u digitalnoj muzici koji omogućavaju prevođenje informacije iz jednog vida u drugi (ne-muzički u muzički).

Cilj radionice je da polaznici razumeju proces prevođenja informacije u domen zvuka, i da se za kratko vreme osposobe da realizuju jednostavan vid muzičke interakcije uz pomoć gedžeta/kontrolera koji su im dostupni.

Ova radionica je namenjena muzičarima i entuzijastima koji rade u domenu elektronske muzike, a koje zanimaju nova tehnologija, digitalni gedžeti i zvuk. Polaznicima će biti predstavljen širok spektar mogućnosti kreiranja interakcije sa zvukom pomoću kompjutera i eksternih kontrolera. Akcenat je na rešenjima koja podrazumevaju minimalni trošak i dostupna su na internetu ili se mogu napraviti po principu DIY.

Neke od jedinica (softwerskih/hardverskih rešenja) koje će biti pokrivene su: Touchosc/control, osculator, faceosc, fiddle~, qwerty as midi, itd.

Učešće je besplatno, a maksimalni broj učesnika radionice je 10.
Učesnici radionice treba da poseduju sopstveni laptop, slušalice kao i nešto od navedenog: Web kamera, muzički sofware po izboru (ableton, reaktor i sl.), pure data, iphone, ipad, smartphone, midi kontroler, nintendo wii, kontakt mikrofon.
Prijave slati na mail ozren@ck13.org najkasnije do 25. septembra.

Radionica je deo projekta “Ansambl Studio 6: koncertna sezona i muzičke radionice” koji su podržali Ernst von Siemens Music Foundation i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine.

O instruktorki

Svetlana Maraš je kompozitorka i zvučna umetnica iz Srbije. Godinama unazad aktivna je na polju eksperimentalne muzike kod nas i u inostranstvu. Studirala je kompoziciju u Beogradu i usavršavala se na kursevima i radionicama širom sveta (Mozarteum, Bang on a Can, Columbia University The School of Arts…), a magistrirala je u Medijskoj laboratoriji Aalto Univerziteta u Helsinkiju. Njen rad obuhvata polje nove muzike i sound art-a i kreće se od performansa preko interaktivnih instalacija, do teorijskih radova iz ovih oblasti. Svoje radove imala je priliku da predstavi u Multimedijalnom centru Gantner (Bourogne), Onazis Kulturnom centru (Atina), Muzeju savremene umetnosti (Beograd), A38 (Budimpešta), Ausland (Berlin), Kunstradio-Radiokunst, Radio Beograd, ICMC (Njujork), UCSD (San Dijego) i Orpheus Institututu za muzičko istraživanje (Gent). Njena izvođačka praksa bazira se na kompoziciji i manipulaciji kompleksnog elektronskog soundscape-a uz pomoć kompjuterske tehnologije i algoritamskih rešenja. Svetlana je član ansambla Studio6, član i ko-osnivačica ImprovE kolektiva. www.svetlanamaras.com

Čitanka za začitavanje

Mon, 2014-08-25 15:34

Obaveštavamo vas da proces čitanja tekstova pristiglih na naš književni konkurs još uvek traje. Zbog velikog interesovanja i velikog broja prijava, rezultati neće biti objavljeni danas. Uskoro više detalja. Hvala na strpljenju.

Zajednička veganska večera

Mon, 2014-08-25 15:28

Nakon kraće pauze, od 3. septembra, svake srede u 19h – Zajednička veganska večera!

Zamenite obrok s nogu veganskom večerom u društvu!

U Otvorenoj kuhinji pripremamo svežu, ukusnu i zdravu vegansku hranu, jer veganska ishrana ne zahteva nasilje, niti zagađuje okolinu, a dostupna je većem broju ljudi.

Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, podele i nauče nove recepte, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju s ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Ideja zajedničke veganske večere, uz dobru hranu, jeste stvoriti neku vrstu društvenog prostora u kom su svi jednaki. To je mesto koje prožima i stvara svaki pojedinačni rad. Kako će da izgleda, dakle, zavisi od svih nas.

Otvorena kuhinja CK13 nije humanitarni projekat, već aktivistička kuhinja.

Aktivistička znači da mi (koje i koji organizujemo) i vi (koji i koje nas posećujete) zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe.
* Rad Otvorene kuhinje CK13 možete da pratite i podržite i na njenoj FB stranici Otvorena kuhinja CK13

Alpha Strategy

Mon, 2014-08-18 11:28

Alpha Strategy je noise-rock/post punk bend iz Kanade, nastao 2011. kao solo projekat kanadskog muzičara Rory Hincheya. Ono na čemu bend radi je stvaranje harmonija iz često disonantnih elemenata, praćenih namernim “falš” pevanjem koje podseća na agresivnu varijantu Craig Finna ili Nick Cavea. Naizgled neugodna i neprijatna, njihova muzika je intrigantna, dobro koncipirana i aranžirana.
Članovi benda su: Rory Hinchey (vokal, gitara, elektronika), James McAdams (gitara, engineering), Aaron “The Baron” Parent (bas) i Ben O’Brien (bubnjevi).

https://www.youtube.com/watch?v=8jx0qAsid3M

Obaveštenje: Zbog administrativnih problema u transportu Kira Sheppard je svoj dolazak morala da otkaže, te stoga neće nastupiti kako je najavljeno. Izvinjavamo se svima, u svoje i u njeno ime.

Rebuild Collective predstavlja

Mon, 2014-08-18 11:22

Hardcore veče u organizaciji Rebuild Collectiva, u okviru kojeg će nastupiti sledeći bendovi:

False Reality (Senta, hardcore)
http://www.reverbnation.com/falserealitysentahc

Expectations (Sofia, melodic hardcore)
http://expectationshardcore.bandcamp.com/

eaglehaslanded (Lenjingrad, screamo hardcore)
http://eaglehaslanded.bandcamp.com/

Bao Vau (Novi Sad, rapcore)
https://sr-rs.facebook.com/baovau

XAXAXA – promocija albuma “Sami maži i ženi”

Wed, 2014-08-13 16:27

XAXAXA su nam već poznati momci: Vasko Atanasoski, Nenad Trifunovski i Džano Kuc iz Bernays Propaganda, Skoplje. Bend je dodatno osnažen Denijem Krstevim na drugoj gitari, a znamo ga iz benda Fonija.

Promovisaće svoj treći album “Sami maži i ženi” koji izlazi 8. septembra 2014. za nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records i Pruegelprinz . Za razliku od prethodna dva, na ovom albumu možemo čuti nešto “mirniji” XAXAXA, ali i dalje momci prže punkrock pod uticajem bendova poput Hüsker Dü, Dag Nasty i Rites of Sprin.

Ovo će im biti treći nastup u CK13, a za sve oni koji ih još nisu čuli treba da znaju da su XAXAXA vodeći nosioci DIY etike na makedonskoj muzičkoj scenu.

http://xaxaxa.bandcamp.com/

Na ovom linku možete preslišati novi singl “Vlae Salep”: http://moonleerecords.bandcamp.com/album/sami-ma-i-i-eni

Shoplifters su punk rock amerikana band iz Novog Sada i postoje od 2002. godine. Njihov zvuk porede sa bendovima poput Descendents, The Replacements, Lemonheads, Husker Du, The Smiths, Ramones, Posies, The Clash, Goo Goo Dolls, ALL, Farside, Dag Nasty…

BDfuse + Next Kodex

Wed, 2014-08-13 14:15

BDfuse je rapcore bend iz Žablja nastao 2012. Bavi se promocijom rap i hardcore muzike, hardcore stila života, ekstremnim sportovima i anti-sistemskim ideologijama.
BDfuse su: Bejn – vokal, Az – bek vokal, Srđan – gitara, Dantja – bas, Luka – bubanj.

Next Kodex je rock bend iz Novog Sada osnovan krajem 2010. godine. Od osnivanja kontinuirano sviraju širom Srbije u postavama sa različitim bubnjarima kako bi na old school način ušli u studio sa ciljem da ovekoveče svoj autorski rad. Već skoro godinu dana za bubnjevima sedi Nikola, uz osnivače benda, Vladimira, Strahinju i Nemanju. Nikolinim povratkom opredelili su se za modernije pravce hard rocka, spremajući prvi album pod imenom “Vreme Promena”. Albumu će prethoditi nekoliko singlova, a prvi singl “Mračna noć” pojaviće se već ovog septembra.

Azil 5

Wed, 2014-08-13 14:08

Azilanti će predstaviti svoj najnoviji, treći po redu studijski album „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“, objavljen u junu ove godine posredstvom izdavača Lampshade Media. Album možete preslušati na servisima za streaming Deezer i Spotify, a aktuelni singl „Dani kad je seks silovao Ljubav / Želim te“ trenutno se nalazi na svim vodećim top listama u regionu.

Link ka albumu

Azil 5 je nastao 2005. s idejom da stvaraju autorsku muziku bez pretenzija i stega užih žanrovskih određenja. Do sada je objavio tri studijska albuma: Strastan, go i bos ((Automatik records, 2008), Nema čoveka danima (SKC NS, 2011) i Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom? (Lampshade Media, 2014) kao i dva albuma uživo: IzLiveNo u tišinu (2009) i Živi Azil (2013). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj ritma i teksta na balkanskom podneblju, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i, od nedavno, world music uticaja.

Azil 5 su: Sava Nikić (vokal), Vladimir Vojnović (klavijature), Dušan Kolarski (gitara), Borko Basarić (bas gitara) i Nenad Kojić (bubnjevi).

SHATTERING THE ROTTEN GENE OF MEN

Wed, 2014-08-13 13:52

PAIMONIA (Black/Death Metal, Novi Sad)
www.facebook.com/paimonia

Prvi nastup novosadskog Black/Death Metal benda posle skoro 2 godine biće promocija debi albuma pod naslovom “Disease Named Humanity”, nedavno objavljenog za Exalted Woe Records (2013, SAD) i Humanity’s Plague Productions (2014, SAD).

ALITOR (Technical Thrash Metal, Inđija)
www.facebook.com/AlitorOfficial

Inđijska thrash metal četvortka po prvi put će u Novom Sadu imati priliku da predstavi pesme sa predstojećeg debi albuma “Eternal Depression” koji će uskoro izdati u okviru izdavačke kuće Witches Brew (Nemačka).

FROZEN MOONLIGHT (Melodic Death Metal, Novi Sad)
www.facebook.com/FrozenMoonlightMelodeath667

Dobro poznati novosadskoj publici, mladi i perspektivni Frozen Moonlight će promovisati svoj singl “Dat Victoria Vires” (samoizdanje) i predstojeći istoimeni EP koji bi trebao da ugleda svetlost dana u oktobru.

Letnja pauza povodom renoviranja

Thu, 2014-08-07 10:09

Zbog renoviranja, u periodu od 7. do 31. avgusta, klub Omladinskog centra CK13 neće raditi. Vidimo se u septembru na novim koncertima, filmskim projekcijama, tribinama, književnim večerima, radionicama, veganskim večerama, druženjima i razgovorima!
Kancelarija CK13 će u navedenom periodu raditi u uobičajenim terminima.

Popodne kooperativnih društvenih igara

Fri, 2014-08-01 15:11

Već 5 000 godina ljudi igraju društvene igre kako bi se družili i provodili vreme zajedno.

Od kad je napravljena igra “Gospodar prstenova” (2001), počinje nova era i kategorija društvenih igara: KOOPERATIVNE IGRE
Za razliku od većine drugih društvenih igara, igrači ne igraju jedni protiv drugih, već sarađuju da bi pobedili. Oni koji misle da je ovo dosadno – greše, i svakako treba da probaju jednu od novih igara u CK13.

Cilj ovog programa je da se srećemo sa drugim ljudima, da ih upoznajemo, da razmenjujemo ideje i provodimo vreme zajedno.

Na raspolaganju su sledeće igre:

Lord of the Rings
Shadows Over Camelot
Pandemic
Space Alert

Poslednja Zajednička veganska večera pred letnju pauzu

Fri, 2014-08-01 14:18

Zamenite obrok s nogu veganskom večerom u društvu!

U Otvorenoj kuhinji pripremamo svežu, ukusnu i zdravu vegansku hranu, jer veganska ishrana ne zahteva nasilje, niti zagađuje okolinu, a dostupna je većem broju ljudi.

Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, podele i nauče nove recepte, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju s ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Ideja zajedničke veganske večere, uz dobru hranu, jeste stvoriti neku vrstu društvenog prostora u kom su svi jednaki. To je mesto koje prožima i stvara svaki pojedinačni rad. Kako će da izgleda, dakle, zavisi od svih nas.

Otvorena kuhinja CK13 nije humanitarni projekat, već aktivistička kuhinja.

Aktivistička znači da mi (koje i koji organizujemo) i vi (koji i koje nas posećujete) zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe.
* Rad Otvorene kuhinje CK13 možete da pratite i podržite i na njenoj FB stranici Otvorena kuhinja CK13

Umea Festival

Thu, 2014-07-31 14:09

Treći po redu Srpska Umea festival održaće se u utorak, 5. avgusta, u CK13, u organizaciji REBUILD COLLECTIVE-a. Pored novosadskih SOK 91 i FIRST FLAME (ex Through These Eyes), koji će se ovom svirkom predstaviti publici, nastupiće bendovi NOTHING ELSE TO DO i OSMI PUTNIK 2 iz Beograda, a kao hedlajner večeri najavljen je bostonski straight-edge hardcore bend TEST OF TIME.

Radionica gitare u CK13

Sat, 2014-07-19 19:13

Oduvek ste želeli da naučite da svirate akustičnu gitaru?
Početnik/ca ste i želite da svirate pesme svog omiljenog benda, kompozitora/ke?
Želite da oformite bend, a nemate s kim?
Želite da izgradite sopstveni stil sviranja?Oduvek ste želeli da naučite da svirate akustičnu gitaru?
Početnik/ca ste i želite da svirate pesme svog omiljenog benda, kompozitora/ke?
Želite da oformite bend, a nemate s kim?
Želite da izgradite sopstveni stil sviranja?
Ne želite uobičajene časove sa odnosom profesor – učenik, već radionice gde učesnici/ce dobrovoljno dele znanja, veštine i iskustva?
Onda je CK13 pravo mesto za vas!
Radionice vodi Ljubiša Jojić, učeni muzičar i gitarista jednog novosadskog alternativnog benda, ali i gitarista koji se godinama bavio tradicionalnom folklornom muzikom.
Svake nedelje u CK13!
Ne želite uobičajene časove sa odnosom profesor – učenik, već radionice gde učesnici/ce dobrovoljno dele znanja, veštine i iskustva?
Onda je CK13 pravo mesto za vas!
Radionice vodi Ljubiša Jojić, učeni muzičar i gitarista jednog novosadskog alternativnog benda, ali i gitarista koji se godinama bavio tradicionalnom folklornom muzikom.
Svake nedelje u CK13!

Radionica gitare u CK13

Sat, 2014-07-19 19:11

Oduvek ste želeli da naučite da svirate akustičnu gitaru?
Početnik/ca ste i želite da svirate pesme svog omiljenog benda, kompozitora/ke?
Želite da oformite bend, a nemate s kim?
Želite da izgradite sopstveni stil sviranja?Oduvek ste želeli da naučite da svirate akustičnu gitaru?
Početnik/ca ste i želite da svirate pesme svog omiljenog benda, kompozitora/ke?
Želite da oformite bend, a nemate s kim?
Želite da izgradite sopstveni stil sviranja?
Ne želite uobičajene časove sa odnosom profesor – učenik, već radionice gde učesnici/ce dobrovoljno dele znanja, veštine i iskustva?
Onda je CK13 pravo mesto za vas!
Radionice vodi Ljubiša Jojić, učeni muzičar i gitarista jednog novosadskog alternativnog benda, ali i gitarista koji se godinama bavio tradicionalnom folklornom muzikom.
Svake nedelje u CK13!
Ne želite uobičajene časove sa odnosom profesor – učenik, već radionice gde učesnici/ce dobrovoljno dele znanja, veštine i iskustva?
Onda je CK13 pravo mesto za vas!
Radionice vodi Ljubiša Jojić, učeni muzičar i gitarista jednog novosadskog alternativnog benda, ali i gitarista koji se godinama bavio tradicionalnom folklornom muzikom.
Svake nedelje u CK13!

Zajednička veganska večera

Sat, 2014-07-19 19:01

Zamenite obrok s nogu veganskom večerom u društvu!

U Otvorenoj kuhinji pripremamo svežu, ukusnu i zdravu vegansku hranu, jer veganska ishrana ne zahteva nasilje, niti zagađuje okolinu, a dostupna je većem broju ljudi.

Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, podele i nauče nove recepte, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju s ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Ideja zajedničke veganske večere, uz dobru hranu, jeste stvoriti neku vrstu društvenog prostora u kom su svi jednaki. To je mesto koje prožima i stvara svaki pojedinačni rad. Kako će da izgleda, dakle, zavisi od svih nas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otvorena kuhinja CK13 nije humanitarni projekat, već aktivistička kuhinja.

Aktivistička znači da mi (koje i koji organizujemo) i vi (koji i koje nas posećujete) zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe.
* Rad Otvorene kuhinje CK13 možete da pratite i podržite i na njenoj FB stranici: https://www.facebook.com/pages/Otvorena-kuhinja-CK13/233782853482835?ref=hl

IZABERI SVOJE MESTO U CK13

Sat, 2014-07-19 18:57

Ovde možeš da: hodaš, pitaš, delaš, skačeš, vičeš, grliš, daš, da, ne, ništa.
Izaberi svoje mesto.

Svakog radnog dana od 16č do 23č
Vikendom do 01č
* Klub CK13 ima neprofitni karakter. Ostvaren prihod ulaže se u programe centra.
Klub CK13 je pet friendly i otvoren za nove ideje i inicijative u kreiranju zajedničkog kulturnog programa.