Omladinski centar CK13

Subscribe to Omladinski centar CK13 feed
Omladinski centar CK13
Updated: 2 hours 13 min ago

Bernays Propaganda

Sun, 2019-02-10 21:30

Bernays Propaganda svira pesme XAXAXA, My Tear, 21 vek i Vaska Atanasoskog! 33 pesme u 150 minuta + Balkan Veliki DJ set.

Cena karte za ovaj koncert biće 400 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

 

Ana Never

Sat, 2018-12-29 22:00

Postoji i svira 16 godina. Za njih se kaže da su jedan od najrespektabilnijih instrumentalnih sastava sa ovih prostora. Za američku izdavačku kuću Fluttery Records objavili su četiri dugosvirajuća albuma i jedan split EP.

Svirali su svuda gde se moglo svirati kod nas, po regionu i Evropi. Delili su binu sa bendovima kao što su God Is An Astronaut, Kayo Dot, Jeniferever, Dale Cooper Quartet & Dictaphones, Pozvakowski, Rosa Parks, Virvel, Consecration, Presing, Ana Ćurčin, Žen i mnogim drugima.

Bend čine: Boris Čegar, Dejan Topić, Goran Grubišić, Srđan Terzin i Vladimir Koledin.

Karte za ovaj koncert će koštati 300 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Svemirko, drugi dan

Sat, 2018-12-22 22:00

Zbog velikog interesovanja održaće se i drugi dan koncerta Svemirka 22. decembra u CK13. Karte se mogu nabaviti u CK13 od 6. decembra u klubu od 18h do 20h (onim danima kada ima programa). Cena je 450rsd. Broj karata ograničen.

Napomena: Karte kupljene za 21. decembar se ne mogu zameniti za 22. i obrnuto. Karte se kupuju samo u CK13, nema rezervacija.
_______________________________________

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem, uz pomoć pratećeg sastava koji čine Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od interesantnijih savremenih muzičkih pojava u regionu.

Na krilima debitantskog albuma “Vanilija”, Svemirko je za relativno kratko vreme pridobio naklonost publike, kao i muzičke kritike. Upravo tamo gde se prvi završava, drugi po redu studijski album nastavlja od 15. maja 2018. Drugi album donosi fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

Svemirko

Fri, 2018-12-21 22:00

Svemirko se vraća u CK13 po treći put!

Karte u pretprodaji od 15. novembra po ceni od 450rsd mogu se kupiti svakog radnog dana na spratu CK13 od 12 do 14h, kao i u klubu CK13 svakog radnog dana i subotom od 18 do 20h.

Broj karata je ograničen!

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili. Savršeno uravnotežen spoj osećaja, veštine i kvaliteta. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima. Ova eklektična skupina predvođena Markom Vukom Vukovićem, uz pomoć pratećeg sastava koji čine Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara, Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov, nameće se kao jedna od interesantnijih savremenih muzičkih pojava u regionu.

Na krilima debitantskog albuma “Vanilija”, Svemirko je za relativno kratko vreme pridobio naklonost publike, kao i muzičke kritike. Upravo tamo gde se prvi završava, drugi po redu studijski album nastavlja od 15. maja 2018. Drugi album donosi fantastične melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i lude ritmove savršenih zvučnih aroma koje prožimaju nove hitove.

Cena karte za ovaj koncert biće 450 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

TRIBINA “NASILJE U MEDIJIMA, KROZ MEDIJE, NAD MEDIJIMA”

Mon, 2018-12-17 20:00

Visoka prisutnost nasilja u medijima dovela je do njegove normalizacije u savremenom srpskom društvu. U situaciji kada se manjak medijskih sloboda samo konstatuje, javni govor se svakodnevno opterećuje različitim oblicima nasilja. Mediji najčešće to nasilje prenose,  intenziviraju, a neretko i produkuju, ne preispitujući njegove uzroke.

Namera nam je da na ovoj tribini tematizujemo ulogu medija kao nekoga ko o nasilju izveštava, ali i ko to nasilje generiše i oblikuje i ko takođe može biti i sam njegova žrtva.

 

Sagovornici na tribini:

Dragana Pećo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK

Nedim Sejdinović, Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Moderator: Damir Bojić, Omladinski centar CK13

 

Tribina “Nasilje u medijima, kroz medije, nad medijima” realizuje se u okviru projekta “Svakodnevno je političko: repolitizacija i demokratizacija društvene svakodnevice kroz javnu reč, edukaciju i aktivizam” koji je podržao Fond za otvoreno društvo, Srbija i National Endowment for Democracy, USA.

SKCNS: Overdrive i Northern Revival

Sat, 2018-12-15 21:30

Overdrive su glasni, Overdrive su jasni, sviraju metal core i imaju nov singl Dembelija!

Nova pesma vabi nove svirke, a Novi Sad je uvek bio prirodna koncertna stanica zrenjaninskim teškašima. Pre godinu i po dana su dobrano razdrmali Fabriku, a ovog puta su se zbog razrovane Kineske četvrti odlučili za nastup u CK13.

Više od dve decenije bavljenja tvrdim zvukom, hiljade pređenih kilometara i trocifren broj odsviranih koncerata su nešto čime se ovi momci mogu pohvaliti, a mi tvrdimo da su ih godine samo dodatno očvrsnule! Aktuelno pitanje je: “Znate li vi gde li je put do zemlje Dembelije!?”

Domaća podrška će biti nešto mlađi, žanrovski drugačiji, ali ništa manje snažni Northern Revival. Radi se o jednom od koncertno aktivnijih bendova u regionu u poslednje vreme. Oni za sebe kažu da sviraju heavy stoner rock-sludge metal muziku. Mi smatramo da je dolazak na koncert najbolji način da te navode proveriš, a i da stekneš sopstvenu sliku o čemu se radi. Do tada klikći, slušaj, gledaj!

Vrata kluba ćemo otvoriti u 20.30h, a ulaznica za ovu manifestaciju koštaće 400 dinara.

Dobrodošli!

Vizelj / Šajzerbiterlemon / Stiff Buscemi

Fri, 2018-12-14 22:00

Vizelj je beogradski rok bend čiju trenutnu postavu čine Veljko Milinković (gitara/ vokal), Aleksa Nedić (bas/ vokal) i Nikola Bajčetić (bubnjevi). Bend, pored izuzetnog talenta i umeća, karakterišu i nesvakidašnja fizička lepota i obdarenost članova kao i neprevaziđena spiritualna i duhovna čistoća, a muzički pravac u kojem stvaraju kritičari nazivaju “transcedentni rokenrol”. Vizelj je u svetu poznat i kao “najbolja balkanska grupa još od Bijelog Dugmeta”.

https://www.youtube.com/watch?v=IEEG3fVr_4g

ŠAJZERBITERLEMON su Ana Đurović na bubnjevima, Mario Marković na basu i pratećim vokalima i Jovan Sibinović – gitara i lead vokal. O njima kažu: “Ima tih nekih bendova koji se s vremena na vreme pojave u moru sličnih/generičkih/istih i jednostavno uspeju u onome što će mnogi svrstati u red izmišljanja tople vode, ipak, voda ovih momaka i cure je nešto toplija i premda su uzori i uticaji neizostavna stvar u današnjem rokenrolu, njihov način i pristup nije pusta mimikrija nego krvožedni ugriz do kosti preko vena i krvi.”

https://www.youtube.com/watch?v=9DTUKVXTqiI

Stiff Buscemi su 5 momaka iz Novog Sada koji vole da spajaju žanrove kao što su stoner rock, psihodelija i jazz.

https://www.youtube.com/watch?v=yqoZYUSMzHI

Karte za ovaj koncert će koštati 200 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Predavanje “Urbani folklor Novog Sada”

Thu, 2018-12-13 21:00

Predavanje: URBANI FOLKLOR NOVOG SADA – ZVUČNI AMBIJENTI I MUZIČKE PRAKSE

Drugo predavanje u okviru programa “Novo u popularnoj muzici”
Predavač: Nemanja Sovtić

Zvučni aspekt života u gradu opire se pojmovnoj artikulaciji. U predavanju će biti razmotrena teorijska veza između pojmova folklora, popularne muzike i urbane muzike, na čijim je rubnim područjima lociran koncept urbanog folklora. Kao urbani folklor pojavljuju se muzičke prakse i zvučni ambijenti koji 1) izmiču svrstavanju u kategorije umetničke, zabavne ili narodne muzike 2) egzistiraju prvenstveno kao ljudska/društvena aktivnost, a ne kao estetski objekti 3) preispituju funkciju autora kroz kolektivni rad i/ili mimikrijsku deautorizaciju 4) nisu uslovljene tradicionalno shvaćenom muzičkom pismenošću 5) pokazuju ambivalentan odnos prema komercijalizaciji i komodifikaciji. U Novom Sadu se ovaj fenomen može iskusiti u susretu sa uličnim sviračima, improvizovanom muzikom i tribute bendovima.

Nemanja Sovtić (1984) je muzikolog i trombonista iz Novog Sada. Doktorirao je muzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Osnovne i master studije trombona završio je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Kompoziciju je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Radi na Katedri za muzikologiju i etnomuzikologiju Akademije umetnosti Novi Sad od 2011. godine, prvo u zvanju asistenta, a potom i docenta.

Predavanje se realizuje u okviru projekta “Novo u popularnoj muzici” kojim se propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.

Program “Novo u popularnoj muzici” organizuje Omladinski centar CK13, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

Klabing #113 // Kristian Novak // Ciganin, ali najljepši

Thu, 2018-12-13 19:00
Za naredni put Kristian Novak i roman “Ciganin, ali najljepši”. Vidimo se!

Stammtisch

0 sec ago

Učili ste nemački jezik u školi, na kursu, privatno, ali niste imali priliku da progovorite na času?

Učite trenutno nemački, ali niste imali priliku da se sretnete sa puno Muttersprachler-a sa kojima biste provežbali jezik i ispravili greške?

Nalazite se u Novom Sadu, a potičete sa nemačkog govornog područja i treba vam grupa mladih opuštenih ljudi koja bi vam objasnila šta znači na srpskom “teško žabu u vodu naterati”?

Ne želite čas gramatike?

Onda je Omladinski centar CK13, sredom uveče od 20h, pravo mesto za vas!

Pridružite se opuštenoj atmosferi konverzacije na nemačkom i srpskom jeziku, predložite temu za razgovor, ili se jednostavno upoznajte, vernetzujte sa ljudima sličnim vama i razmenite mišljenja.

Konverzacije se održavaju u prostorijama Omladinskog centra CK13, nije neophodno da prijavite dolazak na konverzaciju.

Učešće je besplatno!

Promocija romana “Smrt je placebo” u CK13

0 sec ago

Pozivamo vas na književno veče sa Nikolom Markovićem i promociju njegovog prvog romana koji nosi naziv “Smrt je placebo”. Promocija će biti održana u sredu, 12. decembra u Omladinskom centru CK13 sa početkom od 20 časova.

Roman “Smrt je placebo” je ove godine izašao u izdanju izdavačke kuće “Agnosta” iz Beograda i odmah naišao na sjajan odziv publike. Ljubavna priča, koja tematizuje rastanke, generaciju koja masovno odlazi iz zemlje, ali i brojne balkanske stereotipe, u prvencu mladog niškog pisca Nikole Markovića razvučena je između Niša, Boke Kotorske, Milana i Argentine.

Nikola Marković je rođen 1990. godine u Kotoru. Rano detinjstvo proveo je u Herceg Novom, odakle se kao osnovnoškolac preselio u Niš. Pesme u prozi i priče objavljivane su mu u pančevačkim “Rukopisima” (2013, 2016. i 2017. godine), “Književnom almanahu” i zbici poezije “Bokeška beleca”. Odlomak romana “Smrt je placebo” štampan je u niškoj “Gradini”, jednom od nasjtarijih književnih časopisa u Srbiji (Broj 82-83).

Povremeni je saradnik portala kultivisise.rs i hercegnovskog radija “Jadran”. Zaposlen je u “Južnim vestima”.

Inspirisan mediteranskim navikama na kopnu i kontinentom među mislima primoraca, gradi svoj stil, tumačeći kontrast između stalne želje za odlaskom i sveprisutne balkanske nostalgije.

—————

Ovo književno veče realizuje se kao deo programa “Tekst je prisutan” koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Zajednička veganska večera

0 sec ago

Iako svaki aktivistički angažman zahteva psihički i fizički napor, veganstvo ima tu sjajnu komponentu da doslovno svaki put kad sedneš za sto, sudeluješ u mikrorevoluciji.

Jedi kao revolucionar/ka!
Bez ubijanja i iskorišćavanja životinja.

U Otvorenoj kuhinji pripremamo vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine.

Pripremamo zajedničke večere sredom i kao priliku da se ljudi međusobno druže i upoznaju.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, da se priključe zajedničkoj pripremi veganske hrane, da saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

Ideja Zajedničke veganske večere je stvoriti neku vrstu društvenog prostora u kom su svi jednaki, kreirati prostor solidarnosti. U ovom prostoru briše se granica između organizatora i posetilaca i između njih se gradi aktivističko savezništvo. To je mesto koje prožima i stvara svaki pojedinačni rad. Kako će da izgleda, zavisi od svih nas.

Ako dolaziš na Zajedničku vegansku večeru sredom u Crnu kuću – upoznaj principe njenog funkcionisanja.

BUDI SOLIDARAN – Neka vaše porcije budu odmerene, tako da hrane bude dovoljno za sve.

Solidarnost je spona koja ujedinjuje ljude i protivna je ideji moći i dominacije.

NE OSTAVLJAJ HRANU U TANJIRU – Ne bacaj hranu, pojedi je!

Rasipanje hrane je društveno, moralno i ekonomski neprihvatljivo, i u suprotnosti sa principima Otvorene kuhinje CK13.

Svake godine se u svetu baci ili propadne 1,3 milijarde tona hrane ili trećina ukupne globalne proizvodnje, dok 900 miliona ljudi širom sveta pati od gladi, pothranjenosti ili nema osiguranu prehranu. Svaki put kad bacimo hranu sa svog tanjira, kršimo nečije pravo na hranu.

POSPREMI ZA SOBOM – Ne ostavljaj prljavo suđe za sobom, operi ga!

Otvorena kuhinja CK13 ne funkcioniše kao servis ili restoran, već kao aktivistička kuhinja, zahvaljujući volonterskom angažmanu. Aktivistička znači da zajednički održavamo njen rad i promovišemo njene principe. Volonteri/ke planiraju i pripremaju obroke, organizuju nabavku, čišćenje i promociju, ali mi zavisimo i o vašoj aktivnoj pomoći u tome da cela stvar radi.

 

 

DONIRAJ – Podrži ideju u kojoj i sam/a sudeluješ!

Otvorena kuhinja CK13 održava svoj rad zahvaljujući donacijama. Prikupljen novac ulaže se u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad. Ostavljanjem preporučenog, većeg ili manjeg iznosa, pomažeš opstanak Otvorene kuhinje CK13.

Naša preporučena donacija služi kao vodič: Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se  zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas, ali novac nije prepreka da bi se jelo u Otvorenoj kuhinji, jer hrana mora biti dostupna svima bez obzira na finansijsku moć.

* Želiš da se priključiš kolektivu Otvorene kuhinje CK13? Poziv za volontere/ke je uvek otvoren! Pronađi nas na sajtu CK13, FB stranici Otvorene kuhinje CK13 ili sredom na Zajedničkoj veganskoj večeri u CK13.

Mi smo otvorena grupa i veselimo se kad novi ljudi dolaze.

Heklica

Tue, 2018-12-11 19:00

Heklica je radionica heklanja na kojoj možete da naučite da heklate, usavršite svoje heklačke sposobnosti i upoznate pasionirane heklačice i heklače. Imaćete priliku da naučite osnovne tehnike, kako da pravite 3D objekte, odevne predmete, aplikacije i ukrase. Naučićete da čitate šeme, da sami zapisujete nove, a imaćete i priliku da razmenjujete ideje i delite znanje. Dođite da se družimo i ponešto naučimo.

Ciklus filmova Robera Bresona – “Modeli suštine“

Mon, 2018-12-10 22:00

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova posvećen režiseru Roberu Bresonu koji se smatra jednim od najvećih imena francuske kinematografje i koji je svojim radom uticao na brojne poznate režisere poput Tarkovskog, Džarmuša, Hanekea, Kaurismakija…

Rober Breson je svoj prvi film režirao sa 42 godine, a tokom svoje karijere koja je trajala skoro 50 godina, snimio je svega 13 dugometražnih filmova. Najpoznatiji je po svom specifičnom stilu rada, budući da nije želeo da radi sa profesionalnim glumcima, a osobe koje su učestvovale u njegovim filmovima nazivao je svojim modelima, tražeći od njih da iste scene snimaju više puta, sve dok se u njihovom nastupu ne izgubi svaki trag glume. Njegov stil režiranja opisuje se često kao minimalistički i asketski, jer je u svojim filmovima stalno težio da na što jednostavniji način prikaže samu suštinu ljudi, njihovih akcija i reakcija, optimizma i patnje, pa i samu suštinu života.

Urednik ovog filmskog ciklusa je Bojan Bojić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

Program:

Ponedeljak, 10. decembar

21.00 Baltazar (1966) – 1h35min

Film prati život glavnog protagoniste, magarca Baltazara, od njegovog rođenja do smrti. Nakon idiličnog detinjstva koje je proveo sa jednim farmerom i njegovom ćerkom, počinje da menja veliki broj vlasnika, gde najčešće biva veoma loše tretiran i

Utorak, 11. decembar

19.00 Mušet (1967) – 1h21min

Mušet je devojčica od 14 godina koja odrasta u malom selu u Francuskoj i koja živi sa majkom koja je na samrti i ocem koji je alkoholičar. Uled teških uslova odrastanja i odbačenosti koje doživljava u školi i od strane svojih vršnjaka, ona se povlači u sebe i svoj unutrašnji svet.

21.00 Novac (1983) – 1h25min

Grupa momaka falsifikuje novčanicu od 500 franaka kojom obavljaju manju kupovinu i odlaze sa novcem koji su dobili kao kusur. Novčanica zatim menja veliki broj vlasnika i svi oni odlučuju da ne prijave slučaj policiji već pokušavaju da je iskoriste i predaju nekom drugom. Kada stigne do mladog i naivnog Ivona, on biva uhapšen pokušavajući da kupi sebi hranu. Nakon toga, niz negativnih događaja u njegovom životu se nastavlja sve dok u njemu ne dođe do suštinske promene i kada on od poštenog čoveka na kraju postaje zločinac.

 

Očekujemo vas,

Art bioskop CK13

Ko je prvi počeo? Istoričari protiv revizionizma

Sun, 2018-12-09 19:00

Druga konferencija projekta “Ko je prvi počeo? – Istoričari protiv revizionizma” održaće se u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, 9. i 10. decembra od 18 sati. Prvi debatni dan nosi radni naslov SVI NAŠI RATOVI (Drugi svetski rat i ratovi devedesetih), dok će drugog dana konferencije eminentni istoričari iz zemalja bivše Jugoslavije debatovati na temu SVE NAŠE JUGOSLAVIJE (Stvaranje i razaranje prve i druge Jugoslavije).

Učestvuju: Vesna Teršelič, Srđan Milošević, Srđan Šušnica, Olga Manojlović Pintar, Nemanja Stjepanović, Bojan Balkovec, Petar Todorov, Adnan Prekić i Goran Hutinec, kao i članovi radne grupe projekta “Ko je prvi počeo? – Istoričari protiv revizionizma”: Dubravka Stojanović, Milivoj Bešlin, Tvrtko Jakovina i Husnija Kamberović.

Nakon projekta “Jezici i nacionalizmi”, koji se bavio kompleksnim pitanjem realnosti postojanja četiri politička jezika u regionu, kao i nakon njegovog velikog finala – Deklaracije o zajedničkom jeziku, na kojoj je radilo 30 lingvista i drugih eksperta i koju je svojim potpisima podržalo oko deset hiljada ljudi iz čitavog regiona Zapadnog Balkana – Udruženje KROKODIL je započelo novi projekat pod nazivom “Ko je prvi počeo? – Istoričari protiv revizionizma”. Ovaj dvoipogodišnji projekat započeo je velikom konferencijom u okviru festivala KROKODIL juna meseca ove godine na kojoj je prisustvovalo više stotina posetilaca a koja je okupila istoričare iz svih država Zapadnog Balkana.

Od juna do septembra meseca organizovani su rezidencijalni boravci za istoričare u okviru “KROKODILove kuće za pisce” u Beogradu. Dvonedeljni rezidencijalni boravak omogućio je da šestoro istoričara vrše istraživanje, pre svega imajući u vidu da su dokumenti jugoslovenske istorije pohranjeni u Arhivu Jugoslavije kao i u Arhivu Minstarstva spoljnih poslova Srbije, oba sa sedištem u Beogradu. Nakon rezidencijalnih boravaka istoričara, u septembru mesecu održane su tri letnje škole namenjene studentima iz regiona bivše Jugoslavije čiji je cilj bio da studente upozna s metodom multi-perspektivnog istorijskog narativa. Fokus studentskih radova tokom njihove saradnje s mentorima bile su neuralgične tačke istorije jugoslovenske države.

Glavni cilj ovog projekta je stvaranje prostora za istorijski i inter-kulturalni dijalog kroz kreiranje mreže istoričara, pisaca, novinara, studenata i šire publike koja će doprineti rešavanju konflikta, uzajamno poštovanim istorijskim narativima (ako već zajednički nije moguć), i inkluzivnijoj kulturi sećanja. Projektne aktivnosti će rezultirati stvaranjem održive platforme koja će omogućiti prihvatljive interpretacije događaja iz bliže i dalje prošlosti korišćenjem metoda multi-perspektivnog istorijskog narativa. Beogradska konferencija okupiće vodeće eksperte među istoričarima iz Srbije i regiona među kojima su Dr Dubravka Stojanović, Dr Božo Repe, Dr Husnija Kamberović, Dr Milivoj Bešlin, Dr Tvrtko Jakovina Dr Peter Mikša, Dr Hrvoje Klasić, Adnan Prekić i mnogi drugi.

Ovaj projekat finansira Evropska Unija, a biće implementiran u bliskoj saradnji s organizacijom forum ZFD Srbija. Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Po Kratkom Postupku & Mamurlook

Sat, 2018-12-08 22:00

SKA & PUNK & ROLL FEŠTA @ CK13 (Novi Sad)
Subota, 08.12.2018.
Start:21h
Upad: 250rsd

MAMURLOOK
PO KRATKOM POSTUPKU

Svi ste pozvani!!!

Straight Mickey and the Boyz

Fri, 2018-12-07 22:00

Nakog sjajnih nastupa na Arsenalu, InMusic-u i beogradskom Beer festu, najjači live bend na ovim prostorima pravi malu pauzu u snimanju novog albuma i dolazi u Novi Sad!

Sviraće prvi album, hit singlove “Dalek svet” i “Haos radi”, predstaviti nekoliko pesama koje će se naći na novom albumu.

FB page

Youtube

Karta za ovaj koncert će koštati 400 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

Uspon i pad industrial rock muzike – istorijat žanra

Thu, 2018-12-06 21:00
Prvo predavanje u okviru programa “Novo u poplarnoj muzici”
Predavač: Mihajlo Obrenov

Predavanje obuhvata istorijat žanra industrial muzike sa osvrtom na prethodnike žanra, pionire sa kraja sedamdesetih, tendencije tokom 80-ih i 90-ih, kao i smrt žanra tokom dvehiljaditih godina. Predavanje će obuhvatiti i poseban blok o industrial rock bendovima sa područja stare Jugoslavije.

Mihajlo Obrenov, rođen je 1982. u Novom Sadu. Po struci je filmski reditelj, autor je više stotina muzičkih spotova za underground bendove, nekoliko celovečernjih filmova i radio je na produkciji puno muzičkih albuma. Frontmen je industrial rock benda dreDDup koji postoji od 1997. godine i organizator je muzičkih dešavanja od 2000. godine do danas. Verni je fan industrial rock muzike i posećuje takve koncerte po inostranstvu redovno.

Predavanje se realizuje u okviru projekta “Novo u popularnoj muzici” kojim se propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti. Uzimajući u obzir ovu dvosmislenost, projekat teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici ugošćavanjem kompozitora i muzičara koji su aktivni na raskršću savremene popularne i tzv. ozbiljne muzike. Implementacijom ovih tendencija kroz izvođenja, radionice i razgovore, želimo da otvorimo nove prostore muzičkog istraživanja i produkcije, i da podstaknemo aktualizaciju i kontekstualizaciju kroz preispitivanje trenutnog stanja na lokalnoj muzičkoj sceni.

Rezidencijalni program “Novo u popularnoj muzici” organizuje Omladinski centar CK13, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada.

Konverzacijski italijanski

Thu, 2018-12-06 20:00

Pozivamo sve zainteresovane na besplatne konverzacijske radionice italijanskog jezika.

Konverzacije će se u narednom periodu održavati svakog utorka od 19h u Omladinskom centru CK13.

Grupne konverzacije vodi Frančeska, volonterka iz Italije.

Stammtisch

Wed, 2018-12-05 21:00

Učili ste nemački jezik u školi, na kursu, privatno, ali niste imali priliku da progovorite na času?

Učite trenutno nemački, ali niste imali priliku da se sretnete sa puno Muttersprachler-a sa kojima biste provežbali jezik i ispravili greške?

Nalazite se u Novom Sadu, a potičete sa nemačkog govornog područja i treba vam grupa mladih opuštenih ljudi koja bi vam objasnila šta znači na srpskom “teško žabu u vodu naterati”?

Ne želite čas gramatike?

Onda je Omladinski centar CK13, sredom uveče od 20h, pravo mesto za vas!

Pridružite se opuštenoj atmosferi konverzacije na nemačkom i srpskom jeziku, predložite temu za razgovor, ili se jednostavno upoznajte, vernetzujte sa ljudima sličnim vama i razmenite mišljenja.

Konverzacije se održavaju u prostorijama Omladinskog centra CK13, nije neophodno da prijavite dolazak na konverzaciju.

Učešće je besplatno!

Pages