Izložba/arhiva: Opšti vodič kroz bilo šta što bilo ko poseduje ili gleda bilo gde, Galerija SULUV-a, Novi Sad

  • kuda.
  • kuda.
  • kuda.
  • kuda.
  • kuda.
  • kuda.
  • kuda.

Izložba/arhiva: Opšti vodič kroz bilo šta što bilo ko poseduje ili gleda bilo gde
(Prvo poglavlje, Novi Sad)

Otvaranje izložbe/arhive: petak, 21. januar, 2011. u 15h u Galeriji SULUV-a

Izložba/arhiva će za posetioce/teljke biti otvorena u toku navedenih dana i lokacija:
21 - 23. januar, 2011. Galerija SULUV-a, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad
21 - 22. januar, 2011. Galerija Matice srpske, Trg Galerija 1, Novi Sad

Opšti vodič kroz bilo šta što bilo ko poseduje ili gleda bilo gde je prvi susret dve umetničke arhive: Alles was ich habe #3 [Sve što posedujem] Bernharda Herbordta i Melanie Mohren i Pustinje slike Siniše Ilića i Bojana Đorđeva. Kao priručnik za orijentaciju u nedostacima bilo koje arhive ili kolekcije, kao uputstvo za izvedbu istraživanja šta slika krije od posmatrača ili posmatračice, Opšti vodič […] ukazuje na prilike za kritičke intervencije unutar režima pažnje.

Opšti vodič […] (Prvo poglavlje, Novi Sad) kombinuje radne metode oba saradnička tima i razvija umetničku platformu za site-specific intervencije. Prezentacija prvog poglavlja se sprovodi kroz tri isprepletena segmenta: postavku sa izloženim radnim materijalima i insceniranim inicijalnim manifestacijama Opšteg vodiča […], onlajn dokument sa instrukcijama za izvedbu, čije praćenje i realizacija dovode i do trećeg segmenta – grada kao scenografije za izvedbu (ili zamišljanje) akcija na različitim unapred određenim mestima. Sva tri dela međusobno komuniciraju kroz efemerne slojeve pamćenja, (fiktivne) dokumentacije i nelinearne, vremenom-akumulirane naracije – izmišljene i sprovedene od strane same publike. Svaki posetilac i svaka posetiteljka uređuje svoju izložbu, knjigu i komad.

Dolazak: 21.01: 15h / Odlazak: 23.01: 18h, Galerija SULUV

Opšti vodič kroz bilo šta što bilo ko poseduje ili gleda bilo gde se dešava u galeriji SULUV-a (Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad) u Novom Sadu od 21. do 23. januara i deo u Galeriji Matice srpske (Trg Galerija 1, Novi Sad) od 21. do 22. januara.

Autori će biti prisutni u Galeriji SULUV-a tokom perioda prezentacije, od 21 – 23. januara.

Materijali dostupni publici: 21.01: 15h-20h; 22. i 23.01: 10h -20h, Galerija SULUV
Ponesite svoje Mp3 plejere ili telefone ako želite da preuzmete audio instrukcije. Instrukcije su dostupne i na http://dofpicture.wordpress.com

Koncept i autori projekta Opšti vodič […]: Bojan Đorđev, Bernhard Herbordt, Siniša Ilić i Melanie Mohren.
http://www.vimeo.com/herbordtmohren/
http://dofpicture.wordpress.com/

Organizacija projekta i dizajn: Marina Lauš
Zahvaljujemo: Aleksandar Bede, Branka Ćurčić, Dragan Ilić, Kristijan Lukić, Zoran Pantelić, Dubravka Sekulić, Orfeas Skutelis, Borka Stojić.

Podržali:
Centar za nove medije_kuda.org, Galerija Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine - SULUV, Zavod za kulturu Vojvodine, Goethe Institut Belgrad, Galerija Matice srpske

Projekat Opšti vodič kroz bilo šta što bilo ko poseduje ili gleda bilo gde je deo programa stručnog boravka umetnika iz Nemačke, Melanie Mohren i Bernharda Herbordta, koji se ostvaruje u saradnji Centra_kuda.org sa Akademie Schloss Solitude iz Štutgarta (http://www.akademie-solitude.de/) i Zavodom za kulturu Vojvodine (http://www.kultura-vojvodina.org.rs/). Saradnja Centra_kuda.org i Akademie Schloss Solitude-a u okviru programa razmene umetnika/ca traje već 2 godine, u okviru kojih je veliki broj srpskih umetnika/ca boravio na stručnom boravku u Štutgartu. Ove godine je prvi put omogućen boravak nemačkih umetnika/ca u Novom Sadu, u saradnji sa Zavodom za kulturu Vojvodine.

Prošle godine je realizovana izložba i razgovori na temu RESIDENCY CULTURE u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koja je posredno promovisala i ovaj oblik razmene stručnog boravka umetnika/ca na kojoj su učestvovali i Bernharda Herbordt i Melanie Mohren, http://kuda.org/izlozba-i-razgovori-na-temu-residency-culture

kuda.produkcija