KEF: Konkurs za Jedanaesti Sajam kratke elektronske forme

kuda.

Imate jos samo par meseci da se prisetite, zabeležite ili predvidite JOŠ 30 sec u ex-yu!

Pre nego što se odlučite da napravite i na internet postavite rad, možete pogledati prošlogodišnje priloge, urađene na temu ‘30 sec u ex-yu’ na:

http://www.rex.b92.net/kef/kef10/pregled.

(Za sve one koji su učestvovali na prošlogodisnjem KEF-u, ovo može biti drugo poluvreme promišljanja i plasmana njihovih ideja i radova.)

Svi radovi koji budu odgovorili osnovnim zahtevima konkursa (veza sa zadatom temom, trajanje do 30 sekundi, elektronska forma, inovativnost) i postavljeni na internet do 29. novembra o.g., biće uzeti u obzir za prikazivanje na izložbama i promocijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici, Banjaluci, Ljubljani kao i u svim onim mestima u ex-YU koja do tada organizuju promociju projekta i konkursa.

Izložbe i promocije će se održavati od 29. novembra pa nadalje, sve do poslednjih dana 2010. godine.

Radovi se mogu izvesti u bilo kom formatu koji se može prikazati putem interneta. Konkurs je otvoren za sve zainteresovane.

OVE GODINE, RADOVI SE SE NE ŠALJU MEJLOM ORGANIZATORIMA, već učesnici i učesnice sami/e postavljaju svoje radove na internet, na mesto i na način koji smatraju najprikladnijim (you tube, facebook, sopstveni sajt ili sajt organizacije ili institucije, sve su to podjednako moguća i validna rešenja). Link na stranicu gde se rad može videti potrebno je poslati na koord@kef.rs i time se ujedno vrši registracija za učešće.

I povodom KEF-a 11 odvajamo za audio produkciju poseban prostor: samo audio radovi moći će da traju do 1 minut. Time želimo da ohrabrimo stvaraoce u domenu zvuka kao i da otvorimo mogućnost za slanje kratkih priča. Podtema za učesnike i učesnice ove kategorije glasi: NEISPRIČANA PRIČA IZ EXYU. Samo audio radovi mogu se slati i mejlom, na adresu koord@kef.rs

Na otvaranjima prezentacija i izložbi, najuspešnijim učesnicima i učesnicama biće dodeljene nagrade Rexovog (ex-Yu) žirija, a po zatvaranju izložbi biće dodeljene i nagrade publike - sav novac prikupljen donacijama za glasačke listiće.

Od ove godine, KEF funkcioniše preko novog sajta: www.kef.rs.
Na novom sajtu otvorena je i galerija, u kojoj će biti prikazivani izabrani radovi sa dosadašnjih sajmova.

Izvod iz teksta (Ne)vidljiv fenomen: KEF, Gordane Nikolić, kustoskinje Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, koji možete u celosti naći na sajtu: www.kef.rs

...Tokom decenijske prisutnosti festivala KEF i transformacija geografskog pokrivanja festivalskog konkursa od lokalnog (Srbija), preko internacionalnog, a zatim regionalnog (ex-yu), bogata arhiva radova na web sajtu festivala postala je jedinstvena kolekcija kratke elektronske forme nastala pod motom freeculture ideje 'tehnologija svakome'. Arhiva KEF-a se vremenom definisala kroz učešće različitih autorskih profila, od studenata i profesora sa Akademije, preko ljubitelja novih tehnologija i egzibicionista, do super-geek programera zaposlenih u ICT sektoru...

Organizacija i produkcija: Kulturni centar Rex u saradnji sa Katedrom za nove likovne medije Akademije umetnosti (Novi Sad), Dušanom Cvetkovićem (Čaj odličan, Niš), Domom omladine (Banja Luka, BiH), Fakultetom vizuelnih umjetnosti (Podgorica, CG) i Modernom galerijom (Ljubljana, SLO).

Realizaciju podržali: Ministarstvo kulture Republike Srbije i Opština Stari Grad.

kuda.produkcija