RESTART: Napredna radionica video aktivizma u Omladinskom centru CK13, Novi Sad + gosti i javne projekcije

kuda.

Nakon prve, uvodne radionice održane tokom februara meseca u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu, u periodu od 5. - 9. jula održava se napredna radionica video aktivizma koju vodi višestruko nagrađivani kolektiv RESTART iz Zagreba.

Pored intenzivnog rada članova RESTART-a sa polaznicima radionice, ovog puta će neki od najznačajnijih režisera i scenarista iz regiona i Evrope koji se bave dokumentarnim filmom raditi sa polaznicima radionice i takođe će predstaviti svoj rad. Pri tome će izvestan broj projekcija i razgovora sa ovim ekspertima biti organizovan u klubu Omladinskog centra CK13 i biće javnog karaktera i otvoren za publiku.

Tom prilikom vas pozivamo na dve projekcije i razgovore sa autorima filmova:

Nedelja, 5. juli
19.00 – 21.00, Projekcija filma uz razgovor sa rediteljem i koproducentom:
Lora – svjedočanstva (Factum/B92)
reditelj: Nenad Puhovski

www.factumdocumentary.com

Ponedeljak, 6. juli
19.00 – 21.00, projekcija filma: ‘Duhovi Cite Soleila’, r. Ager Leth, uz razgovor sa korediteljem i snimateljem Milošem Lončarevićem (Beograd, SRB)

http://www.restarted.hr/label/publishing

-------
Organizacija radionice: RESTAR i kuda.org
Podrška: Omladinski centar CK13, Novi Sad

RESTART je udruga koja se bavi video produkcijom, edukacijom, izdavaštvom, distribucijom i tehničkom pomoći za izradu i promociju socijalno-angažiranog videa i dokumentarnog filma.

Fokus našeg rada je obrazovanje za korištenje videa za promociju aktivizma, ljudskih prava i nezavisne kulture. U suradnji s festivalima, lokalnim udrugama i institucijama razvijamo i pomažemo osnivanja i umrežavanja aktivističkih produkcija kako bi stvorili efikasnu alternativu mainstream medijima.

Restart je zajedno s Croatia filmom pokrenuo legendarno kino Croatia, ovaj put kao Dokukino Croatia, jedino kino u regiji specijalizirano za dokumentarni film.

www.restarted.hr