Азбучник Detelinare: radionica sa umetnicom Mireijom Sаlares (Mireia Sallarès) iz Barselone i stanovnicima Detelinare

Азбучник Detelinare

Radionica sa umetnicom Mireijom Salares (Mireia Sallarès) iz Barselone i stanovnicima Detelinare.

 

02. - 07.03. 2018. svaki dan od 12-17h u prostorijama Centra kuda.org

Braće Mogin 2 (ulaz pored pošte), Detelinara

 

Mireija Salares već nekoliko godina boravi u regionu, a glavni fokus joj je da u područjima koja su bila u kriznim situacijama ili zahvaćena ratnim dejstvima, preispita jednu vrstu emocionalne refleksije. Radila je u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a kroz saradnju sa Tapies Fondacijom iz Barselone i Muzejem savremene umetnosti Vojvodine dogovoreno je da poseti i Novi Sad.

U okviru njene posete Novom Sadu i u saradnji sa Centrom za nove medije_kuda.org realizovaće se radionica sa stanovnicima Detelinare, sa idejom da se kroz zajednički rad kreira mapa osećajnosti kroz refleksije njima važnih događaja, stvari, toponima i ljudi koji ih povezuju sa Detelinarom. Azbučnik Detelinare reflektovaće emocionalne relacije lokalne zajednice, kao i odnos članova te zajednice prema susedima i neposrednom životnom okruženju.

Radionica će trajati od 02. do 07. marta 2018. godine u prostorijama Centra kuda.org na Detelinari, Braće Mogin 2, a svi zainteresovani građani su pozvani da učestvuju, daju predlog tako što će dati neki pojam ili će dati materijal koji bi mogao da bude dodatna inspiracija za dalji rad. Sadržaj "Azbučnika" nije unapred određen, iz razloga što sadržaj određuju sami građani.

Azbučnik Detelinare se realizuje u okviru programa Resurs centra za lokal aktivizam u saradnji sa vizuelnom umetnicom Mireije Salares, koja razvija dugoročno istraživanje rečnika ljubavi, temom kojom se bavila u protekle četiri godine u našem regionu boravivši u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.