kuda.org NOISM 2023 #2, umetnička radionica: Anna Prokopová & Nemanja Tasić

kuda.org NOISM 2023 #2

umetnička radionica:

Anna Prokopová, pokret/ples, Beč

Nemanja Tasić, zvuk/udaraljke, Novi Sad

 

Druga radionica u 2023. godini usmerena na imporovizaciju, kolektivni proces stvaranja i eksperiment u okviru NOISM programa se realizovala od 5 do 8. oktobra u Novom Sadu.

Proces je usmeren na kreativne potencijale dvoje umetnika u spajanju njihovih iskustava i razmeni uticaja u cilju stvaranja novog umetničkog in-situ performansa.

Program NOISM je pokrenut sa fokusom na razvoj uslova za nove produkcije u suvremenoj improviziranoj praksi u dugoročnom procesu interakcije između inostranih i lokalnih umetnika, izvođača i muzičara.

U okviru radionice Ana Prokopova je sa učenicima odseka likovnog tehničara Srednje škole za dizajn „Bogdan Šuput“ realizovala majstorski kurs. Ovaj oblik saradnje se odvija kroz vannastavne aktivnosti i dugoročno partnerstvo kuda.org sa Srednjom školom „Bogdan Šuput“ na programu Tehnologije umetničkog stvaralaštva.

 

Anna Prokopová, Beč. Studirala je filozofiju, češku književnost i savremeni ples, radila je kao koreograf i izvođač, a predaje ples. Njen umetnički rad se fokusira na interakcije između zvuka i teksta i na imaginarnu anatomiju tela.

Nemanja Tasić, muzičar, Novi Sad. Stekao je bogato iskustvo u sviranju sa različitim muzičarima i žanrovima. Posljednjih godina zanima ga samo svežina u sviranju koja dolazi kroz potpunu improvizaciju i spontanost.

 

Ovogodišnji program NOISM-a je podržan od strane Austrijskog kulturnog foruma Beograd, FfAI fondacije i Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada.