SAOPŠTENJE POVODOM NAPADA NA OMLADINSKI CENTAR CK13

kuda.

Omladinski centar CK13 obaveštava da je u noći između subote i nedelje, 21. i 22. jula, izvršen napad na prostorije Centra u ulici Vojvode Bojovića br. 13, čime je učinjena izvesna materijalna šteta, i o tome je već obaveštena javnost preko medija. Ovim putem želimo da se zahvalimo svim pojedincima (komšijama) i organizacijama koji su nas kontaktirali i iskazali spremnost za pomoć i podršku u protekla dva dana.

Nakon izvršenog uviđaja i prijave štete, procedura je u nadležnosti policije i CK13 veruje da će se u što kraćem roku pronaći počinioci ovog krivičnog dela.

Ovakav vid podrške javnosti nam ukazuje na pozitivan odjek redovnih aktivnosti Omladinskog centra CK13 koji je od svog osnivanja do sada radio na promociji različitih sadržaja i na promociji ideja koje se tiču mladih u našem društvu.

Od otvaranja u aprilu 2007. godine u Omladinskom centru CK13 realizovano je preko 15 muzičkih nastupa domaćih i stranih bendova, 15 okruglih stolova i tribina, preko 20 javnih projekcija, kao i značajan broj promocija, prezentacija i radionica sa mladima.

Omladinski centar CK13 svoje aktivnosti usmerava na rad na problemima desnog ekstremizma, fašizma, nacionalizma i ksenofobije u našem društvu, i pruža mogućnost kritičkog promišljanja i nezavisne kulturne produkcije usmerene mladima.

Srdačno,
Omladinski centar CK13