Tribina: "Razgovori o razgovorima o anarhizmu", ponedeljak 22. decembar u 19h, Omladinski centar CK13

kuda.

22.12. ponedeljak, 19h, Tribina: "Razgovori o razgovorima o anarhizmu", Ulaz: Besplatan

Predstavljanje bilingualne publikacije "Razgovori o anarhizmu / Talk on Anarchism" (izdavač: Grupa za logističku podršku) i najnovije štampane produkcije kolektiva iz regiona.

Govore učesnici GLP u svojoj inicijalnoj postavi: Vladan Jeremić, Dragan Ambrozić i Milica Ružičić, kao i drugi pozvani gosti.

Grupa za logističku podršku (GLP, http://glp.anarhija.org) je neformalna grupa osnovana februara 2006. godine kao volonterska inicijativa nastala iz potrebe i želje da donese i kritički razmotri ideje političkog aktivizma i anarhizma, aktivnoj zajednici i širokoj publici. Početkom maja 2006. godine GLP je u Domu omladine Beograda pokrenula seriju otvorenih diskusija i susreta Razgovori o anarhizmu, pozivajući ljude iz teorije i prakse da učestvuju u dešavanjima i predstave stavove koje zastupaju. Razgovori su uspostavljeni tako da se publika otvoreno uključivala u svaki događaj. Razgovori o anarhizmu su ponekad trajali 3 sata, a dolazilo je između 100 i 200 ljudi, od kojih se dobar deo aktivno uključivao. U periodu od maja 2006. do maja 2007. godine, Grupa za logističku podršku je organizovala 10 dešavanja Razgovori o anarhizmu sa lokalnim govornicama i govornicima iz Nemačke, Hrvatske i Turske u Domu omladine Beograda. Većina diskusija su audio dokumetovane zbog objavljivanja u saradnji sa učesnicima/ama.

Celokupan audio, foto i tekstualni materijal može se pronaći na internet sajtu GLP-a. Rider ciklusa dešavanja Razgovori o anarhizmu objavljuje cele transkripte ili delove transkripta održanih diskusija na srpskohrvatskom i engleskom jeziku, koje su učesnici/ce razgovora (Misha Mashina, Dražen Šimleša, Marko Strpić, Sanja Petkovska, Vanda Perović, Vladan Jeremić, Sezgin Boynik, Igor Todorović, Edgar Buršić, Boris Kanzleiter, Akad. prof. dr Dragutin Leković, Sonja Drljević, Dragomir Olujić, Silke Majer-Vit, Dragan Ambrozić ) priredili/le u saradnji sa GLP. Objavljeni su i dodatni tekstovi ili apstrakti izlaganja pozvanih gošći i gostiju.

GLP se posebno zahvaljuje Marini Sitrin, Jürgenu Mümkenu, Sureyyya Evrenu, Andreju Grubačiću i kolektivu Freedom Fight na dodatnoj kontribuciji. GLP se zahvaljuje x-y Solidarity Fund-u za finansijsku pomoć povodom objavljivanja ove publikacije.