Lokalne politike i urbana samouprava - PROMOCIJA „BILTENA STANAR“ I RAZGOVOR O MESNIM ZAJEDNICAMA

Lokalne politike i urbana samouprava

PROMOCIJA „BILTENA STANAR“ I RAZGOVOR O MESNIM ZAJEDNICAMA

 

PAŽNJA ! 

U ČETVRTAK, 17. JULA 2014. GODINE U MESNOJ ZAJEDNICI “RADNIČKI” u 19 časova, Braće Mogin 2, Detelinara, I sprat, velika sala

ODRŽAVA SE PROMOCIJA “BILTENA STANAR”, prvi broj biltena projekta “Lokalne politike i urbana samouprava”

Govore urednici biltena i saradnici 

i

RAZGOVOR O MESNIM ZAJEDNICAMA sa JELENOM JOVIĆ, bivšom predsednicom Saveta MZ “Žitni trg”, bivšom odbornicom u Skupštini grada Novog Sada i članicom Saveta za kulturu pri Skupštini grada.

 

Bilten STANAR obrađuje teme koje su otvorene u dosadašnjoj saradnji stanara, predstavnika Skupština stanara, urbanista, arhitekata i svih zainteresovanih građana u okviru projekta. Neke od pokrenutih tema i problema su: Čiji je problem stan i njegovo održavanje, ako su sami stanari i građani ovog društva danas privatni vlasnici stanova? Može li prihod skupština stanara da bude dovoljan za održavanje i obnovu starih i oštećenih stambenih objekata? Šta je sa solidarnošću samih stanara i da li skupštine stanara čine odgovorne komšije koje su spremne da zajednički rešavaju probleme? Koliko košta solidarnost? Da li su naši privatni problemi i problemi ljudi sa kojima živimo? Da li su naše zajedničke potrebe ujedno i potrebe svakog od nas? Pre svake inicijative moramo o tome razgovarati i upoznati se jedni sa drugima.

Jelena Jović će sa članovima kolektiva Centra za nove medije_kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku, kao i sa svim zainteresovanima predstaviti svoja iskustva tokom mandata u Gradskim telima, a pre svega preneti svoja iskustva tokom anagžmana kao predsednica saveta Mesne zajednice, kao i svoja iskustva kroz saradnju sa lokalnom zajednicom i predsednicima Skupština stanara. Zajedno ćemo razgovarati o ulozi mesnih zajednica danas!

 

Dođite da razgovaramo!

Očekuje vas besplatan primerak biltena!

Bilten STANAR možete besplatno preuzeti u pdf. formatu desnim klikom na link uz opciju ‘save as’ ili ‘save link as’ ili klikom na dokument, koji se nalazi na stranici i koji će vam se otvoriti u novoj stranici vašeg web pretraživača.

 

Tribina i promocija biltena STANAR su deo projekta Lokalne politike i urbana samouprava koji je posvećen motivisanju građana za uključivanje u procese odlučivanja i udruživanja na lokalnom nivou, po pitanju problema stanovanja, kao i razvoja lokalne zajednice i saradnje sa organima lokalne samouprave, prvenstveno sa mesnim zajednicama.

 

Više o projektu možete pronaći na veb platformi http://detelinara.org, koja je zamišljena da služi kao kanal komunikacije sa skupštinama stanara i članovima zajednice, kroz koji bi se predočili problemi i potrebe građana i kroz koji bi se diskutovalo o potencijalnim rešenjima u domenu stanovanja.

 

Projekat se realizuje u saradnji Centra kuda.org i Grupe za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Beograd i ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.